Rămas în istorie pentru "paradele scorpion", Higuita a fost în prima parte a carierei de fotbalist un apropiat al lui Escobar. Lucru pe care nu avea cum să îl controleze, în condițiile în care a jucat la Atletico Nacional, formație finanțată de "lordul drogurilor".
Probabil fermecat de viața luxoasă și de petrecerile de pomină organizate de mafiot, fostul goalkeeper nu a înțeles în ce lume intră, astfel că la un moment dat a fost chiar închis.
"Într-o zi, am fost să-l vizitez la închisoare și mi s-a pus o ștampilă. Escobar a fost și membru al Congresului columbian, dar când s-a declanșat conflictul cu poliția, prietenii lui au fost primii căutați. M-au arestat suspectându-mă că fusesem mediator într-un caz de răpire, cu puțin timp înainte. Opt zile mai târziu, m-au anunțat că nu mă acuză dacă îi ajut să-l prindă. Le-am replicat că nu știu nimic de el, dar și dacă aș fi știut, tot nu le-aș fi zis. Era treaba autorităților, nu a mea", a dezvăluit Higuita.
Fotbal
Ultimul cadou. Povestesa tulburătoare a lui Ake: primul său gol din Ligă, urmat de decesul tatălui
ACUM 21 MINUTE
Goalkeeperul nu a crezut că i se pot aduce acuzații, în contextul în care nu avea vreo implicare în traficul de droguri, însă autoritățile din Columbia erau atât de decise să îl captureze pe Escobar încât l-au ținut pe Higuita 9 luni în închisoare, în speranța că acesta va ceda și va oferi o informație utilă.
"M-au luat cu elicopterul și escortat până la Bogota, de parcă aș fi fost cel mai rău traficant de droguri. Am fost prieten cu Escobar, dar asta nu înseamnă că și eu eram traficant. În prima zi după gratii, mi-am spus: «Mâine sunt afară». Așa am făcut în fiecare zi în cele nouă luni în care am stat la închisoare. Autoritățile știau că sunt nevinovat și, în cele din urmă, m-au eliberat", a mai spus fostul mare portar.

Pablo Escobar, implicat în sport

La finalul anilor '80, Forbes îl considera pe Pablo Escobar între primii 10 miliardari ai lumii, considerând că acesta are o avere de peste 3 miliarde de dolari. În realitate, suma era mult mai mare, puțini putând să estimeze corect averea liderului cartelului Medellin, având în vedere natura "afacerilor" avute.
Ecobar s-a implicat activ în finanțarea lui Atletico Nacional, care a devenit una dintre cele mai mari forțe ale fotbalului sud-american, la finalul anilor '80. Sunt o mulțime de povești despre jucători și arbitri cumpărați, despre șantajuri și amenințări cu moartea, astfel încât formația aflată sub directa influență a celui supranumit "El Patron" să câștige. Cert e că Atletico Nacional se transformase într-o forță, dincolo de jocurile de culise, astfel că în 1989 a reușit să cucerească chiar Copa Libertadores. Ulterior, în 1990 și 1991 echipa a ajuns până în semifinalele competiției.
Dincolo de fotbal, Pablo Escobar a finanțat și o echipă de ciclism, fratele său, Roberto, cunoscut drept "El Osito" fiind în adolescență unul dintre cele mai mari talente ale Columbiei în această disciplină. Ulterior, acesta a renunțat la sport, văzând cât de ușor poate face avere din postura de "locotenent" al lui Pablo.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828133.jpg
Fotbal
Leonardo, realist după transferul lui Messi: "Voia să rămână la Barcelona şi să-şi încheie cariera"
ACUM 39 MINUTE
Fotbal
Gest oribil făcut de Haaland? "S-a uitat la el, a râs și a plecat. I s-au urcat la cap laudele"
ACUM O ORĂ