Reputatul medic nu poate lua o decizie în acest sens, însă opinia sa e extrem de respectată, în condiţiile în care reprezintă o părere avizată, a unui specialist. Presupunând că lucrurile vor lua o turnură favorabilă în Italia, ţară afectată grav de COVID-19, tot ar exista pericole iminente, în condiţiile în care fotbalul e un sport extrem de fizic. Ca atare, jucătorii ar fi expuşi, cu toate măsurile de prevenire luate.
"La final va fi o decizie politică. Dar, fiind un sport de contact, există un risc de transmitere. Cineva propunea o monitorizare mai strictă, cu teste repetate la jucători: Sincer, mi se pare cam trasă de păr această idee. Eu nu sunt de acord cu o reluare, dar este doar părerea mea", a declarat Rezza.
Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a anunţat, luni, că doreşte testarea tuturor jucătorilor din Serie A pentru Sars-CoV-2, la începutul lunii mai, în vederea reluării antrenamentelor. Miza e uriaşă, cluburile pierzând enorm din punct de vedere financiar din drepturile TV. La acestea se adaugă veniturile din biletele vândute, marketing sau merchandising.
Fotbal
Liverpool pregătește în secret cea mai mare mutare din istoria fotbalului. Transferul visat de Klopp
14/04/2020 LA 05:59
"Imediat ce situaţia de sănătate va permite, vom încheia campionatul. În curând vom avea o întâlnire, vom stabili procedura, pe care o vom comunica apoi. Vom începe, sper, la începutul lunii mai testele pentru a ne asigura că jucătorii sunt negativi", a declarat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, pentru Sky Sport Italia.
Primul ministru italian Giuseppe Conte a anunțat vineri seară că măsurile de carantină au fost prelungite până pe 3 mai, dar comunicatul dat de Guvernul de la Roma sugerează că după această dată va urma o perioadă în care distanțarea socială va fi recomandată. În Italia, sportul a fost oprit în 9 martie. Ultimul meci jucat în Serie A a fost derbyul Juventus - Inter. Partida de la Torino a fost fără spectatori și în urma succesului cu 2-0 campionii entitre au revenit pe primul loc, cu un punct peste Lazio.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 3 ORE
Fotbal
Denis Alibec a fost prezentat la Atromitos. Primele reacții ale internaționalului român
ACUM 3 ORE