Naţionala de fotbal a Italiei, campioana europeană en titre, a fost eliminată din cursa de calificare a Cupa Mondială din 2022 de Macedonia de Nord, care a învins-o cu 1-0, joi seara, la Palermo, în semifinalele barajului turneul final din Qatar. Într-un meci în sens unic, în care nu a reuşit însă să înscrie, squadra azzurra a fost surprinsă în final (90+2), când Aleksandar Trajkovski l-a surprins pe Donnarumma cu un şut de la circa 25 de metri.
"De la apocalipsa suedeză până la apocalipsa macedoneană", titrează Gazzetta dello Sport, care susține că "a venit timpul pentru o nouă schimbare de generație". Cu sau fără Mancini, pentru că în acest moment nu se știe cu certitudine dacă tehnicianul care a făcut din squadra azzurra campioană europeană anul trecut va continua. El are susținerea Federației, dar se pare că ia în calcul să demisioneze, după ce obiectivul numit Campionatul Mondial a fost ratat.
CITEȘTE ȘI:
Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
ACUM UN MINUT
DOUĂ NUME IMPORTANTE, PE LISTA POSIBILILOR ÎNLOCUITORI AI LUI MANCINI PE BANCA ITALIEI! REACȚIA FEDERAȚIEI

Gazzetta dello Sport anunță schimbul de generații în naționala Italiei

Potrivit sursei citate, nu mai puțin de 4 jucători ar trebui să fie ignorați de selecționer, în viitoarea campanie, astfel încât să se facă mai ușor schimbul de generații. Dacă în privința lui Chiellini (37 ani), Acerbi (35) și Immobille (32) motivele sunt legate de vârstă, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport susțin că nici Insigne nu mai are ce căuta la națională.
Deși atacantul de bandă al lui Napoli are doar 30 de ani, acesta a demonstrat clar că nu mai interesat de performanța în fotbal, alegând să semneze cu Toronto FC, care i-a oferit un salariu uriaș. Fotbalistul se afla la final de contract cu gruparea de lângă Vezuviu și va merge în MLS din postura de jucător liber de contract.
În locul celor 4 fotbaliști, jurnaliștii sursei citate consideră că ar trebui convocați Frattesi, Fagioli, Zaniolo și Scamacca, jucători de mare talent, care reprezintă viitorul.
Cine sunt fotbaliștii recomandați de Gazzetta dello Sport pentru primul "11" al Italiei:
Davide Frattesi (22 ani, Sassuolo) - Mijlocaș box-to-box, în stilul lui Jorginho, capabil să ajute atât apărarea, cât și atacul. A evoluat la toate naționalele Under ale Italiei, începând din 2015.
Nicolo Fagioli (21 ani, Juventus) - Un alt mijlocaș care are calitate, a impresionat în perioada în care a fost împrumutat de "Bătrâna Doamnă" la Cremonese. Mulți sunt de părere că tânărul fotbalist merită să fie titular, din stagiunea viitoare, în primul "11" al lui Allegri.
Nicolo Zaniolo (22 ani, Roma) - E în atenția staffului tehnic al naționalei din 2019, dar a prins doar 8 partide pentru squadra azzurra. Trebuie să fie un titular indiscutabil în națională, devenind un fotbalist matur, capabil să orchestreze acțiuni de atac, dar și să înscrie.
Gianluca Scamacca (23 ani, Sassuolo) - 13 goluri în 31 de partide pentru formația de club, după ce și-a făcut ucenicia, sub formă de împrumut, la Cremonese, Zwolle, Ascoli și Genoa. Un vârf cu talie (195 cm), care a prins deja două selecții pentru națională.
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM 30 MINUTE
Romanian Liga I
Steaua se revoltă după ce FRF a decis că "militarii" nu pot juca la baraj! Comunicatul clubului
ACUM O ORĂ