Necula Răducanu, cunoscut mai simplu ca Rică Răducanu și alintat de suporterii giuleșteni "Nea Rică", este unul dintre jucătorii care au reprezentat România la Mondialul din 1970. Pe 10 iunie se împlinesc exact 50 de ani de când nea Rică devenea primul portar introdus din postura de rezervă, la un Campionat Mondial. Se întâmpla în confruntarea cu Brazilia lui Pele, când portarul crescut în Giulești a fost introdus de selecționerul Angelo Niculescu în minutul 27, în locul lui Stere Adamache.
Rică Răducanu a apărat excelent poarta "tricolorilor" în duelul de la Guadalajara, însă n-a mai putut interveni și la al doilea gol înscris de Pele. S-a încheiat 3-2 pentru Brazilia, care a câștigat grupa și nu s-a mai oprit până în finală. Naționala legendarului Pele și-a trecut în palmares al 3-lea trofeu suprem, învingând-o pe Italia în ultimul act.

Rică Răducanu: "Pele mă striga Ricardo"

Cupa Mondială FIFA
Scenă incredibilă: cum a fost surprins Ronaldo, în timp ce toți colegii săi se bucurau, cu fanii
ACUM 36 MINUTE
Într-un interviu oferit pentru Eurosport, Rică Răducanu a rememorat celebrul meci de la Guadalajara, dezvăluind un moment comic petrecut după fluierul de final. În stilul său caracteristic, Nea Rică a povestit ce le-a spus ziariștilor când a fost întrebat despre Pele. Mai mult, fostul portar al Rapidului a vorbit și despre prietenia pe care a legat-o cu legendarul brazilian, care îl striga "Ricardo":
Mi-ar fi plăcut să joc și eu în străinătate, în Anglia. Îmi plăcea mult stilul celor de la Liverpool, Leeds și Tottenham. Puteam să joc și în Brazilia. Fusesem acolo în 1969, la Rio de Janeiro, când m-am împrietenit cu Pele. Apoi ne-am întâlnit la Guadalajara (n.r. - la Campionatul Mondial din 1970). Am mai ținut legătura cu el de-a lungul timpului, avem și poze împreună. Îmi spunea "Ricardo". Mi-a dat gol în meciul din 1970 (n.r. - România - Brazilia). După meci au venit ziariștii și m-au întrebat: "Răducanu, cum ți-a dat gol Pele?". Le-am răspuns: "L-am lăsat, că suntem prieteni. | Rică Răducanu
Rică Răducanu a bifat 61 de selecții la naționala României, în perioada 1967-1978. El a evoluat în cea mai mare parte a carierei la Rapid, echipa sa de suflet. Nea Rică a pus umărul la cucerirea primului titlu din istoria clubului giuleștean, în 1967, și a rămas unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai Rapidului.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828131.jpg
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo, la "cuțite" cu Fernando Santos? Anunțul făcut de selecționer, după setul dat fără CR7
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM 8 ORE