Rivaldinho a fost transferat săptămâna trecută de către Viitorul la Cracovia, în campionatul polonez, o ocazie potrivită pentru Rivaldo de a trage linie după experiențele fiului său în România.
„Rivaldinho a părăsit România un cu totul alt jucător față de atunci când a sosit. A fost o perioadă foarte frumoasă care l-a ajutat să se dezvolte – în special sub comanda lui Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, oameni cu o experiență mare în fotbal.
A avut ocazia să comunice cu ei des și a învățat multe de la cei doi. Asta l-a ajutat în dezvoltare și iată că a obținut un transfer la echipa poloneză, Cracovia. Atât el, cât și eu, apreciem oportunitatea pe care i-a oferit-o fotbalul românesc fiului meu. A fost o perioadă foarte bună pentru el, iar acum îl așteaptă noi provocări,” a spus Rivaldo în calitate de ambasador Betfair.
Africa Cup of Nations
Caz incredibil la Cupa Africii pe Națiuni. Echipa fără portar!
ACUM 4 MINUTE

Ar putea reveni în Liga 1

Despre o eventuală revenire în Liga 1, Rivaldo este deschis: „Cu siguranță ar putea reveni, porțile sunt deschise pentru el în România. A avut parte de sezoane bune, cu multe goluri, așa că s-ar putea întoarce în viitor dacă primește o ofertă și o oportunitate bună. Să îți închei șederea într-o țară cu aceste gânduri bune este un sentiment plăcut, iar acum este momentul pentru o experiență diferită, care sperăm că va fi la fel de bună, sau poate chiar mai bună. Cu tot respectul pentru campionatul polonez, visul lui Rivaldinho este să-și găsească un loc într-un campionat și mai bun. Mai întâi va trebui, însă, să-și arate calitățile acolo.”

Echipa Națională a României – o posibilitate pentru Rivaldinho

Fostul Balon de Aur a precizat că Rivaldinho ar fi putut juca pentru echipa națională a României, în cazul în care oportunitatea s-ar fi ivit.
„Cred că orice jucător visează să reprezinte o echipă națională, iar când ți se oferă șansa de a juca pentru o țară în care te-ai simțit bine și în care locuiești de ani de zile, nu poți decât să accepți. Nu sunt sigur care sunt regulile în România, dar în clipa în care simți o apropiere față de țară și există această posibilitate, cred că trebuie să profiți de ea. În cazul lui Rivaldinho ar fi fost la fel, dacă ar fi stat mai mult în România.
Există multe exemple de acest fel. Îmi vin în minte Deco și Pepe pentru Portugalia, sau Diego Costa pentru Spania. Uneori, când vii dintr-o țară mare, care are mulți jucători valoroși, este greu să reușești să-ți faci loc în selecționata țării de proveniență. Astfel, să joci fotbal la nivel de echipă națională într-o țară în care ai locuit și față de care simți o apropiere, devine o opțiune.”
Rivaldinho a jucat 28 de meciuri în ediția recent încheiată din Liga 1, marcând 11 goluri pentru Viitorul Constanța.
Romanian Liga I
Meci cu 5 goluri la Ovidiu, Farul – FC U Craiova 3-2. Cum arată clasamentul în zona play-off
ACUM 28 MINUTE
Fotbal
OFICIAL | Mario Balotelli revine în naționala Italiei, înainte de meciurile de baraj pentru CM
ACUM 3 ORE