Nicolae Mitea și-a atins apogeul în 2003, când a fost transferat de la Dinamo la Ajax. Fostul atacant de bandă a ajuns cu speranțe și planuri mari la Amsterdam, însă lucrurile nu au mers așa cum ar fi trebuit.
Românul s-a pierdut în viața extra-sportivă și, în cele din urmă, a rămas doar cu ideea că ar fi putut ajunge un fotbalist de top.
Mitea a început entuziasmant aventura de la Ajax, reușind să înscrie 7 goluri în primul său sezon. Apoi, atacantul a intrat pe o pantă descendentă de pe care nu a reușit să mai scape. Mitea a început să joace din ce în ce mai rar la formația olandeză și, în cele din urmă, s-a întors în România, la Dinamo.
Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM 4 ORE
Per total, Mitea a jucat 76 de meciuri la Ajax, reușind să marcheze 14 goluri și să ofere 5 assist-uri.

Mitea a ratat transferul carierei la Barcelona, pe când avea numai 16 ani

Nu multă lume știe, dar Mitea ar fi putut ajunge la Barcelona înainte să debuteze la prima echipă a lui Dinamo, pe când avea numai 16 ani. În 2001, românul s-a aflat la un pas de a semna cu celebra academie a catalanilor, La Masia.
În cele din urmă, transferul lui Mitea a picat din motive greu de înțeles. Deși catalanii își doreau să-l aducă la academie și chiar să-i ofere o șansă la prima echipă, românul a hotărât să se întorcă în țară, unde a semnat cu Dinamo.
Rivaldo, unul dintre jucătorii cu care Mitea ar fi putut deveni coechipier la Barcelona, a vorbit despre alegerea românului.

Rivaldo, despre șansa ratată de Mitea în urmă cu 20 de ani: "Când ai oportunitatea să semnezi cu Barcelona, trebuie să accepți!"

Legendarul jucător brazilian, fost campion mondial și câștigător al Balonului de Aur, consideră că, indiferent dacă s-ar fi impus sau nu pe Camp Nou, cariera lui Mitea ar fi fost complet diferită dacă accepta oferta din 2001:
"Când vii din România și ai șansa sa semnezi cu un club precum Barcelona la 16 ani, trebuie să o accepți. Este o mare șansă în cariera ta, deoarece chiar dacă nu îți poți găsi locul la club, vei avea ușile deschise pentru alte cluburi europene importante.
A avea o conexiune cu Barcelona și a ajunge într-un loc precum La Masia, de exemplu, este ca un pașaport care dovedește calitatea ta de jucător, așa că, probabil, cariera lui Mitea ar fi fost diferită dacă ar fi făcut acel pas în 2001", a spus Rivaldo, pentru Betfair.
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM 5 ORE