Fostul Balon de Aur, Rivaldo, este de părere că decizia luată de Gică Hagi, prin care a renunțat la rolul său de manager tehnic la Viitorul, nu a avut legătură cu performanțele clubului. Brazilianul consideră că Hagi își poate continua cariera într-un campionat puternic din Europa, spunând că l-ar recomanda "la orice club din lume".
"Nu văd demisia lui Hagi ca o asumare a unui sezon slab. Clubul este încă foarte tânăr, după doar 11 ani de existență, și este normal ca el să continuă să crească", a spus Rivaldo în calitate de ambasador Betfair. "Structura de la Viitorul este funcțională, este excelentă. Chiar dacă nu s-a calificat în playoff, eu nu o văd ca pe o nereușită mare. A fost un sezon acceptabil și cred că a fost doar o decizie personală a lui Hagi. Poate că încearcă să facă următorul pas în cariera lui de manager, poate se va duce la alt club european. În România este un manager de top și l-aș putea recomanda la orice club din lume. Cariera sa de fotbalist este de asemenea impresionantă, după ce a jucat la Real Madrid, Barcelona și Galatasaray. În opinia mea caută o experiență nouă într-un campionat mai puternic", a adăugat Rivaldo.
Spaniolul Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez a fost alegerea lui Hagi pentru a-i lua locul pe banca tehnică la Viitorul. Tânărul de 35 de ani a semnat un contract valabil pentru doi ani cu gruparea constănțeană după ce a mai antrenat în Qatar, la Al Ahli, și după o experiență de antrenor secund la echipa din La Liga, Real Sociedad.
Europa League
Gică Hagi, spectator de lux la finala Europa League! Ce a făcut după ce a ajuns la Sevilla
17/05/2022 LA 16:31

Lui CFR Cluj îi va fi mai dificil sezonul următor

Rivaldo este de părere că titlul cucerit de CFR Cluj a fost meritat, dar avertizează că echipa va avea o misiune mai dificilă sezonul care vine: "CFR Cluj este un club mare cu jucători buni. Cum am spus-o și în trecut, era principala favorită la titlu în opinia mea. Să câștige trei titluri la rând este deja o performanță importantă, dar există cluburi care se vor întări pentru sezonul viitor. CFR nu trebuie să se relaxeze, fiindcă va avea parte de o luptă nouă. Va fi mai dificil să câștige la anul", a spus Rivaldo.
https://i.eurosport.com/2020/08/11/2862924.jpg
Totodată, brazilianul consideră că tinerele talente din țara sa s-ar putea orienta cu încredere spre Liga 1 și CFR Cluj pentru a face trecerea la fotbalul European: "Campionatul din România este unul dificil, care poate testa jucătorii tineri din Brazilia încă de la sosirea lor. Lumea obișnuia să nu ia în seamă unele campionate, dar acum nu prea se mai întâmplă lucrul acesta. Eu sunt un exemplu potrivit în acest sens. Am jucat în Grecia, Uzbekistan și Angola, dar nici acolo nu este atât de ușor precum crede lumea. Liga 1 poate fi o platformă bună pentru a face trecerea spre cluburi mai mari în viitor. CFR Cluj joacă și în Champions League, ceea ce oferă mai multe oportunități jucătorilor de a câștiga vizibilitate".

Hagi și-a anunțat demisia de la Viitorul

Gică Hagi și-a anunțat retragerea din funcția de manager al echipei înființate de el în 2009. "Regele" a pregătit prima echipă a constănțenilor începând cu 2014, cucerind 3 trofee: titlu în Liga 1 (2016/2017), Cupa României (2018/2019) și Supercupa României (2019).
"Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 - 01 august 2020 și alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră prin câștigarea campionatului României, a Cupei României și Supercupei României. Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori. Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1", se arată în comunicatul emis de Viitorul.
Romanian Liga I
Un club din play-off-ul Ligii 1 nu a primit licență pentru cupele europene! "Următorul pas e TAS!"
11/05/2022 LA 14:28
Romanian Liga I
CFR Cluj, o nouă victorie cu 1-0 în play-off-ul Ligii 1! Victoria cu Farul pune presiune pe FCSB
01/05/2022 LA 20:25