Au trecut 26 de ani de la cel mai mare succes al României pe scena fotbalului internațional. Pe 3 iulie 1994, România învingea Argentina, atunci vicecampioana mondială, cu 3-2, și se califica în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Statele Unite. Deși a fost eliminată de Suedia, naționala României a lăsat o impresie durabilă.
Rivaldo, ambasador Betfair și campion mondial cu Brazilia în 2002, își aduce aminte cu plăcere de Generația de Aur a fotbalului românesc: „Îmi amintesc de echipa României, cu Gheorghe Hagi impresionând la acel turneu final. Aveam 22 de ani și îmi plăcea mult să îl urmăresc jucând într-o poziție similară celei pe care evoluam eu. Acea echipă a României era foarte impresionantă. Îmi amintesc și de Popescu, un alt jucător excelent.”
https://i.eurosport.com/2014/03/05/1195276.jpg
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 7 ORE
Fostul fotbalist brazilian povestește și cum victoria României cu Argentina a provocat bucurie în Brazilia: „Sigur că rivalitatea pe care o poartă Brazilia cu Argentina a dus la bucurie din partea noastră atunci când România a reușit să elimine Argentina din turneu. Brazilienii își doresc mereu să vadă Argentina eliminată, la fel cum și invers, argentinienii și-ar dori ca Brazilia să nu obțină rezultate bune. E normal că brazilienii au sărbătorit acea victorie a României în fața Argentinei.”
După succesul răsunător cu Argentina, România a ratat calificarea în semifinala cu Brazilia, fiind eliminată în sferturi de Suedia. „Sunt sigur că România ar fi oferit un joc mai deschis și mai interesant decât Suedia în semifinale, din cauză că era o echipă ofensivă. Probabil că Brazilia și-ar fi asumat rolul de favorită, în timp ce România ar fi jucat fără presiune și ar fi putut folosi acest lucru în avantajul ei pentru a produce o surpriză. Ar fi fost un meci entuziasmant, sunt sigur. Hagi era într-o formă grozavă, la fel ca restul echipei României și ar fi fost interesant să vedem un astfel de meci,”declară Rivaldo, ambasador Betfair.
https://i.eurosport.com/2020/07/03/2843118.jpg
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 8 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 9 ORE