După o carieră impresionantă, întinsă pe 19 ani, Robben a decis să se retragă într-un moment în care încă impresiona pentru Bayern, chiar dacă șarjele sale din bandă nu mai aveau aceeași viteză și același efect.
La mai puțin de un an distanță de la momentul în care a agățat ghetele în cui, atacantul de bandă batav a recunoscut că îi e foarte greu fără fotbal și a lăsat de înțeles că o revenire pe teren, ca jucător, nu e complet ieșită din ecuație.
Oficialii lui Botafogo au văzut ultimele declarații ale olandezului ca o oportunitate de neratat și i-au făcut imediat o ofertă.
Bundesliga
Bayern e de neoprit! Record de goluri pentru Nagelsmann în Bundesliga după victoria cu Furth
24/09/2021 LA 21:00
"Există un risc, pentru că a stat departe de fotbal o perioadă. Dar imediat când am auzit declarațiile lui m-am grăbit să iau legătura cu el și să îi fac o propunere. Mi-a zis că l-a făcut foarte fericit inițiativa noastră", a spus Ricardo Rotenberg, directorul sportiv al brazilienilor, pentru Globo Esporte. Totuși, formația sud-americană e conștientă că, și în cazul unei reveniri, lui Robben îi va fi complicat să accepte o ofertă din Brazilia, mai ales că forța financiară a lui Botafogo nu e una care să impresioneze. "Știm că ar putea câștigat de 4 ori mai mult la alt club", a mai spus oficialul, care nu poate concura cu formații din SUA sau China din punct de vedere a remunerației pentru Robben.
Robben a câștigat de-a lungul carierei 12 campionate, 8 dintre ele cu Bayern, de care s-a legat cea mai mare parte a carierei sale. Anterior, el a mai jucat pentru PSV, Chelsea și Real Madrid.
4 este locul ocupat de Robben în 2014 în cursa pentru "Balonul de Aur", cel mai prestigios trofeu individual la care poate spera un jucător. El a fost atunci devansat de Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și colegul de la Bayern, Manuel Neuer.

Robben a trecut prin momente grele, după ce soția lui a avut COVID-19

Fostul jucător de la Bayern Munchen, Real Madrid și Chelsea, Arjen Robben, a dezvăluit într-un interviu că soția lui, Bernadien, a fost testată pozitiv cu COVID-19 iar lupta cu virusul a fost una cruntă.
Robben le-a mulțumit apropiaților pentru sprijin, în condițiile în care el și familia sa se aflau în carantină. Robben a pus punct carierei sale în vara trecută după 10 ani petrecuți la Bayern.
Cel mai rău lucru pentru soția mea a fost că simțea o presiune imensă pe piept și nu putea să respire. Nu este deloc o senzație plăcută. Poți observa și cât de mult durează. Nu trece după o zi sau două. Sunt foarte fericit că nu a fost mai rău | Arjen Robben
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară de transferul care ar face din Bayern echipa perfectă
24/09/2021 LA 07:45
Bundesliga
Ronaldo și Messi, trecuți la "și alții". Jucătorul pe care Lewandowski îl admiră cel mai mult
22/09/2021 LA 09:21