Cu mari probleme cardiace în ultima perioadă, Herbin s-a stins din viață la Saint Etienne, oraș pentru care a scris istorie atât ca jucător, cât și ca antrenor.
Născut la Paris în 1939, Herbin a fost un mijlocaș excelent, evoluând toată cariera sa pentru un singur club: Saint Etienne. A câștigat titlul în Franța în 5 rânduri (1963–64, 1966–67, 1967–68, 1968–69, 1969–70), trecându-și în palmares și 3 Cupe.
Imediat după ce a agățat ghetele în cui, Herbin a primit șansa de a-și continua cariera ca antrenor, la cel mai înalt nivel. A făcut din Saint Etienne imediat cea mai titrată echipă din istoria Franței, cucerind alte 4 titluri și trei Cupe, în anii '70.
Fotbal
Tottenham încearcă o adevărată lovitură pe piața transferurilor de la Juventus!
ACUM O ORĂ
https://i.eurosport.com/2020/04/28/2811754.jpg
Într-o perioadă de secetă a fotbalului francez la nivel de națională - cocoșii au ratat participarea la două Mondiale consecutive, 1970 și 1974 -, Herbin a repus Hexagonul pe harta europei fotbalistice. Sub comanda sa, "verzii" au avut un parcurs istoric în Cupa Campionilor, în ediția 1975-1976, ajungând până în finala competiției. Doar marea echipă a lui Bayern, din care făceau parte Sepp Maier, Franz Beckenbauer, Karl Heinz Rummenigge, Uli Hoeness sau Gerd Muller au reușit să oprească pe Saint Etienne din drumul spre trofeu, după o finală extrem de echilbirată, încheiată cu victoria nemților, scor 1-0.
"Îmi exprim imensa tristețe în legătură cu această dispariție. Toți cei care iubesc fotbalul francez simt astăzi o durere imensă. Vom avea pentru totdeauna amintiri frumoase cu cel care a fost un mare jucător, dar mai ales un antrenor de excepție. El este omul care a redat mândria fotbalului francez într-o perioadă în care ne aflam pe fundul prăpastiei", a spus Bernard Caiazzo, președintele CA al lui Saint Etienne.
Robert Herbin este considerat de specialiști unul dintre cei mai mari 5 antrenori francezi din toate timpurile, alături de Arsen Wenger, Aime Jaquet, Guy Roux și Zinedine Zidane.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Edi Iordănescu ar fi ajuns la un acord cu FRF! De ce depinde numirea sa în funcția de selecționer
ACUM O ORĂ
Coppa Italia
Presa din Italia anunță că Ionuț Radu va apăra poarta lui Inter după 8 luni!
ACUM 2 ORE