În 2020, Lewandowski s-a aventurat pe același teren cu cei doi monștri, iar cifrele atinse de polonez sunt cu adevărat impresionante.
Dar să ne întoarcem în 2007. Până în acel moment doar Michel Platini, Johan Cruyff și Marco van Basten reușiseră să câștige Balonul de Aur de câte 3 ori, dar de atunci duo-ul Messi-Ronaldo a schimbat totul. Începând cu 2008, cei doi au monopolizat prestigiosul trofeu individual, și numai Modric a oprit această serie. Însă anul 2020, atât de special din cauza pandemiei de Covid-19, a marcat probabil adevăratul punct de cotitură al acestei ere, prin atribuirea lui Robert Lewandowski a premiului Eurosport Star Player.
https://i.eurosport.com/2018/12/15/2483389.jpg
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
ACUM 4 ORE
Dacă Luka Modric pusese deja capăt acestei dominații extraordinare a lui Messi și Ronaldo în 2018, fiind ales cel mai bun jucător al Cupei Mondiale și câștigând Liga Campionilor cu Real Madrid, croatul a fost doar excepția care întărește regula. Ales Balonul de Aur și jucătorul anului de către FIFA, coordonatorul lui Real Madrid și al naționalei Croației, a oprit dinamica tandemului infernal Messi-Ronaldo datorită performanțelor echipelor sale, fără a se apropia măcar de cifrele personale ale celor doi.
Trofeele individuale ale lui Modric din 2018 s-au datorat în special rezultatelor avute cu Real Madrid și naționala Croației, unde mijlocașul a avut un rol esențial, el înclinând în final balanța în favoarea sa, în detrimentul statisticilor individuale ale lui Cristiano Ronaldo. Prin cucerirea Balonului de Aur și al premiului de Fotbalistul Anului acordat de FIFA, Modric a reușit ce n-au reușit spre exemplu Andres Iniesta în 2010 sau Frank Ribery în 2013.
În 2020, Robert Lewandowski a reușit să fure spectacolul de la duo-ul argentiniano-portughez, combătându-i pe aceștia cu propriile lor arme, adică cu statisticile individuale impresionante. Beneficiind și de performanțele excepționale ale lui Bayern Munchen, care a câștigat totul anul acesta atât în ​​Europa (Liga Campionilor, Supercupa Europeană), cât și în Germania (Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei), Lewandowski a atins cifre comparabile cu cele atinse de Messi și Ronaldo în trecut.
În 2019, golgheterul de la Bayern Munchen ajunsese deja în fruntea clasamentului marcatorilor din Europa, cu 54 de goluri în 58 de meciuri în toate competițiile (cu 4 mai multe decât Messi în tot atâtea jocuri). În 2020, polonezul s-a ridicat din nou la un nivel extraordinar până acum: 42 de goluri în 40 de jocuri, comparativ cu cel al lui Ronaldo (40 de goluri în 41 de meciuri) și cu mult peste Messi (24 de goluri în 41 de meciuri). Dar spre deosebire de Messi și Ronaldo, el se poate lăuda și cu faptul că a strălucit în ultimele runde din Liga Campionilor, un factor extrem de important în acordarea premiilor individuale de la sfârșitul fiecărui an.
https://i.eurosport.com/2020/12/14/2955708.jpg

Niciodată să nu spui niciodată cu Messi și Ronaldo!

Dacă Lewandowski nu a găsit plasa în finala Champions League împotriva lui PSG, lăsându-i privilegiul lui Kingsley Coman să înscrie singurul gol al partidei, el a contribuit decisiv în parcursul de vis al bavarezilor până în ultimul act, înscriind de 5 ori și oferind 6 assist-uri începând cu faza optimilor. În plus, atacantul originar din Varșovia a fost impresionant în consecvență în Bundesliga, unde a ieșit de cinci ori golgheter în ultimele șapte sezoane.
Dacă jucători precum Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani și Luis Suarez, de exemplu, nu au reușit niciodată să-și găsească un loc între Messi și Ronaldo în ciuda câtorva ani caracterizați de multe realizări, Robert Lewandowski a demosntrat în acest an că acest lucru este posibil.
Anul 2020 al atacantului central ilustrează clar că este posibil să respiri același aer ca și monștrii sacri, mai ales atunci când ești purtat pe toate fronturile de un colectiv excepțional precum cel de la Bayern.
Așadar, poate fi considerat acest an sfârșitul erei Messi-Ronaldo? Multele probleme întâmpinate de Barcelona, atât în culise cât și pe teren și incapacitatea lui Juventus de a-și atinge obiectivele în Champions League sugerează că ușa s-a deschis larg și pentru alți fotbaliști. Dar cu două legende precum Messi și Ronaldo, care în mod clar nu vor să se relaxeze și să vor arate în continuare că greutatea anilor nu are niciun efect asupra lor, niciodată să nu spui niciodată, chiar dacă Lewandowski a pus deja un picior pe tărâmul lor și a declanșat deja o "revoluție" în acest sens.

#ETalks Star of the Year - Robert Lewandowski, cel mai bun fotbalist al anului 2020

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
ACUM O ZI
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44