Roberto Mancini este cel mai nou nume pronunțat de mass-media din Anglia, pentru a deveni managerul echipei Manchester United, începând din vară. Chiar dacă în trecut a stat 4 ani pe banca tehnică a rivalilor de la Manchester City, cu care a și câștigat și titlul în 2012, în detrimentul grupării de pe Old Trafford.
În ciuda faptului că se află în prezent la conducerea naționalei Italiei, Mancini are admiratori pe "Teatrul Viselor" și o mutare surpriză nu este exclusă, susține The Telegraph. Șansele ca managerul de 57 de ani să vină la Manchester United depind în primul rând de poziția lui pe banca tehnică a Italiei, campioană la Euro 2020. În această toamnă, Squadra Azzurra a ratat calificarea directă la Cupa Mondială din Qatar, astfel că în primăvară trebuie să treacă de un play-off pentru a ajunge la turneul final. Iar adversara pe care trebuie să o elimine este Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

Roberto Mancini este sub contract pe termen lung cu Federația italiană

Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
ACUM 9 MINUTE
Potrivit sursei citate, Manchester United va încerca să îl aducă pe Mancini și în condițiile în care Italia se califică la Cupa Mondială. Managerul are un contract ferm cu federația italiană până în 2026.
"Diavolii roșii" nu se mai grăbesc acum să aleargă viitorul manager permanent, având în vedere că a bătut palma până în vară cu Ralf Rangnick. Apoi, germanul în vârstă de 63 de ani va rămâne la club încă2 ani într-o poziție de consultanță, ceea ce înseamnăcă va consilia și cu privire la cel care va veni în locul lui.
Rangnick ar putea ratat totuși debutul joi, în derby-ul Cu Arsenal, având în vedere că mai sunt de îndeplinit anumite formalități în demersul obținerii permisului de muncă. Astfel, Michael Carrick ar putea conduce echipa și cu această ocazie.
Pe lângă Roberto Mancini, Manchester United îi mai are pe lista scurtă pe Mauricio Pochettino, Erik ten Hag și Brendan Rodgers.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Ligue 1
Karim Benzema îi ia apărarea lui Lionel Messi: "Cine îl critică nu știe nimic despre fotbal"
ACUM 11 MINUTE
Fotbal
Crystal Palace-Liverpool | Oxlade-Chamberlain marchează al doilea gol al "cormoranilor"
ACUM 37 MINUTE