Vechiul contract al lui Mancini expira după Cupa Mondială 2022 din Qatar. Noua înţelegere îi permite să rămână selecţioner până la Mondialul din 2026. Fostul mare jucător al echipelor Sampdoria şi Lazio a fost numit în funcţie în mai 2018 după ce Squadra Azzurra a ratat calificarea la CM 2018.

Mancini a reinventat "squadra azzurra"

Italia a disputat 28 de meciuri sub conducerea lui, cu un bilanţ de 19 victorii, şapte egaluri şi două înfrângeri. Echipa s-a calificat la EURO 2020 după ce a câştigat toate cele zece meciuri din preliminarii. Mancini, care a stabilit în 2019 un record de 11 victorii consecutive, a calificat Italia în semifinalele Ligii Naţiunilor, echipa urmând să întâlnească Spania în luna octombrie.
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM 30 MINUTE
Mancini, în vârstă de 56 de ani, s-a arătat "optimist în privinţa viitorului".
"În următorul an avem Campionatul European, faza finală a Ligii Naţiunilor şi Cupa Mondială. Obiectivul este să fim capabili să câştigăm, ştiind totodată că nu va fi uşor şi că va fi nevoie şi de puţin noroc", a spus el.
Italia este în Grupa A la EURO 2020, alături de Turcia, Ţara Galilor şi Elveţia. Ea va juca la Roma meciul de deschidere al acestei competiţii, pe 11 iunie, împotriva Turciei.
Sursa: AGERPRES
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
ACUM 2 ORE
Liga
Fotbalistul dorit de 3 cluburi din Anglia pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona
ACUM 3 ORE