De un an pe banca lui United, Solskjaer a început formidabil, dovedindu-le șefilor că au fost inspirați să îl înlocuiască pe Mourinho cu el. Adus ca interimar, norvegianul i-a convins pe oficiali, astfel că nu a trecut mult timp până a fost numit antrenor cu normă întreagă.
De când este tehnician "plin" la United, Solskjaer a dezamăgit, însă. Englezii au descoperit că, fără penaltyuri, "diavolii" ar fi câștigat doar 7% din meciurile din Premier League.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM O ORĂ
Marele atu al lui Solskjaer a fost că a reușit partide mari cu echipele din Big 6, altfel cu siguranță ar fi fost demis. În actualul sezon, a învins pe City, Chelsea și Leicester și a făcut egal cu Liverpool și Arsenal. Dar poziția din clasament e una dezamăgitoare, motiv pentru care englezii l-au poreclit "Robin Hood": câștigă cu formațiile mari și dă puncte cluburilor mici.
Acest lucru are și o explicație, e convins expertul în Premier League, Craig Burley, fost fotbalist la Chelsea. În meciurile cu formațiile mari, United e avantajată pentru că are fotbaliști excelenți de contra-atac. În schimb, când trebuie să construiască, în momentele în care trebuie să desfacă apărările formațiilor mai slab cotate, United își arată limitele.
"Împotriva unor echipe precum City sau Liverpool, United are o șansă. Astfel de echipe vin peste tine și îți oferă șanse pe contra-atac. Nu trebuie să ai foarte mult mingea contra lor. Dar cele mai multe echipe din Premier League nu sunt așa. Astfel, United va avea în restul meciurilor mai mult mingea și va trebui să desfacă apărările adverse. E o adevărată luptă pentru a face asta, iar echipa nu arată deloc bine din punct de vedere estetic. Nu își creează culoare, nu sunt automatisme, iar premisele nu sunt favorabile, această echipă nu va putea evolua cu mult mai bine", a spus Burley, potrivit express.co.uk.

Manchester United trebuie să se reinventeze

Pentru a ieși din criză, șefii de pe Old Trafford trebuie să ia măsuri radicale. Nu doar că au nevoie să aducă un tehnician cu experiență, care să imprime filosofia de joc din era "Ferguson", dar e nevoie și de întăriri.
"Problemele sunt mai mari și nu se rezumă doar la plecarea lui Solskjaer. Dar și el e parte din probleme, da. Nu va fi o perioadă mai bună pentru United dacă nu își restructurează complet mecanismele actuale. Și aici mă refer la banca tehnică, la schimbarea managerului, dar și la filosofia de joc, și transferurile care trebuie făcute. Au nevoie de un mijlocaș central care să le asigure spatele, au nevoie de un număr "10" care să creeze superioritate în atac, să vină cu pase decisive, să lumineze jocul și mai au nevoie de un atacant", a concluzionat Burley.
Pe 8 în clasament după 18 etape, United joacă de Boxing Day contra lui Newcastle, într-o partidă ce va putea fi urmărită pe Eurosport 1, de la 19:30 (joi, 26 decembrie).
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 2 ORE
Fotbal
Tottenham s-a impus la Leicester cu două goluri marcate în prelungiri! Rezumatul partidei
ACUM 2 ORE