Formația lui Pioli avea neapărat nevoie de un succes pentru a rămâne în plasa lui Inter, în lupta pentru titlu. Formația lui Conte merge incredibil, legând 5 victorii la rând în Serie A. De partea cealaltă, "diavolii", care au dominat prima parte a sezonului, veneau după 3 înfrângeri în ultimele 5 partide de campionat, inclusiv un 0-3 cu Inter în ultima rundă.
Ca atare, miza partidei de azi era una uriașă, un eventual insucces pentru oaspeți pe Olimpico fiind sinonim cu ratarea titlului. Partida a fost una neașteptat de deschisă, dar se părea că se va intra la pauză cu un scor alb. Nu a fost așa, rossonerii primind un penalty în minutul 43, transformat de Franck Kessie (al 8-lea gol al sezonului pe vârful lui Milan).

Roma - Milan 1-2 | "Diavolii" l-au pierdut pe Ibrahimovic

Serie A
Italienii anunță suma pe care Milan e dispusă să o plătească pentru transferul lui Dennis Man
12/04/2021 LA 08:35
Imediat după pauză, gazdele au avut puterea să egaleze prin Veretout, iar după doar câteva minute AC Milan părea să fie în corzi, Ibrahimovic accidentându-se. Deja se speculează că suedezul va lipsi o perioadă destul de lungă, urmând a reveni pe teren după dubla cu Manchester United, din optimile Europa League.
Din fericire pentru trupa lui Pioli, Rebic a marcat golul victoriei cu jumătate de oră înainte de final, un succes absolut meritat dacă ne gândim că cel mai bun om de pe teren a fost portarul Romei, Pau Lopez. Acesta a avut nu mai puțin de 12 intervenții salvatoare pentru echipa sa, insuficient totuși pentru a evita înfrângerea formației din Cetatea Eternă.
Grație acestui succes, Milan acumulează 42 de puncte și rămâne la 4 lungimi distanță de Inter. Roma traversează o perioadă dificilă, cu două înfrângeri și un egal în ultimele patru partide de campionat. Ca atare, giallorossii au coborât pe 5, în afara locurilor de Champions League (Roma e la doar două puncte, totuși, de Atalanta, ocupanta locului 4).
Serie A
Man, dribling fantastic în fața lui Ibrahimovic. Ce au scris italienii după meci
11/04/2021 LA 09:40
Serie A
Man, titular în Parma-Milan 1-3. Ibrahimovic, ridiculizat de român: "Băiatul ăsta știe ce a făcut?"
10/04/2021 LA 18:01