Cu o avere de aproximativ 12 miliarde de euro, Abramovich a cheltuit în ultimii ani 10% din aceasta pe construcția a două yachturi, o decizie amplu comentată de presa din Vest.
Conform ligurianautica.com, rusul își construiește în prezent un mega-yacht, de peste 100 de metri, numit Solaris. Se lucrează deja de 3 ani la acesta, care va avea 48 de cabine. Există 8 punți și un garaj pentru aterizarea și decolarea unui elicopter.
Va fi cel mai puternic yacht din lume din punct de vedere al propulsiei, iar construcția lui se desfășoară în Lloyd Werft, Bremerhaven (Germania). Firma angajată să îl execute folosește un hangar mai mare decât Buckingham Palace și se estimează că ambarcațiunea mamut va fi gata în vară, când Abramovich îl poate testa pentru prima oară.
Premier League
Chelsea, ce lovitură! Londonezii au perfectat transferul unuia dintre marii absenți de la Mondial
28/11/2022 LA 16:36

Abramovich avea deja un yacht de 800 de milioane de euro

Decizia patronului de pe Stamford Bridge de a-și construi un nou yacht pare cel puțin bizară, în contextul în care vorbim de o investiție enormă, de jumătate de miliard de euro (va fi cel mai scump proiect de acest gen din 2021). Asta în condițiile în care Abramovich avea deja un alt yacht, Eclipse (foto jos), pentru care scosese din bancă 800 de milioane de euro, acum câțiva ani.
Eclipse e mai mare decât Solaris, măsurând 162 metri și găzduiește un submarin. Acesta a fost gata în 2014 și se estimează că, între timp, valoarea i-a scăzut cu 100 de milioane de euro.
https://i.eurosport.com/2014/10/15/1332600.jpg

Abramovich, investiții masive și în Chelsea

Chelsea a avut o campanie de transferuri incredibilă în vara lui 2020, cheltuind peste 250 de milioane de eur pe fotbalişti precum Hakim Ziyech, Kai Havertz, Timo Werner sau Ben Chilwell. Rezultatele nu au fost cele aşteptate, iar Lampard a fost înlocuit de Tuchel, care va avea şi el ocazia să îşi aducă unul sau doi fotbalişti preferaţi, în perioada de mercato următoare.
Iar Bild anunţă că principala ţintă a fostului antrenor de la PSG e Erling Haaland, atacantul vânat de toate marile cluburi. Conform agentului său, Mino Raiola, 4 echipe din Premier League îl vor pe norvegian, dar jurnaliştii germani garantează că Chelsea e marea favorită.
Tuchel a vorbit deja cu Abramovich despre achiziţii, iar rusul i-a promis că va avea mână liberă să aducă pe cine vrea, în limita a 300 de milioane de euro. Tehnicianul ştie că Olivier Giroud a îmbătrânit şi nu poate fi o soluţie pe termen lung. Deși eficient, Tammy Abraham este considerat prea limitat, nefiind un atacant care să marcheze peste 20-25 de goluri în fiecare sezon. Cum pe Werner îl vede în banda stângă, unde Pulisic se accidentează extrem de frecvent, Haaland ar fi piesa lipsă dintr-un puzzle care poate deveni aproape perfect.
Până acum, de când a preluat clubul de pe Stamford Bridge, Abramovich a investit peste 1,5 miliarde de euro în fotbal.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27