Roman Shirokov s-a aflat în atenția presei internaționale în luna august, după un gest uluitor comis în timpul unui turneu de amatori.
Shirokov evolua pentru echipa celor de la Match TV, canalul de televiziune unde lucra ca expert. În timpul partidei din vară, fostul mijlocaș a avut o reacție inexplicabilă. Fostul internațional a cerut o lovitură de la 11 metri după ce a căzut în careul advers. Arbitrul central Nikita Danchenko n-a vrut să audă despre așa ceva, lucru care l-a enervat cumplit pe Shirokov, în ciuda faptului că era un simplu turneu amical.
Fostul jucător de la Zenit l-a amenințat pe oficialul partidei că îl va lovi dacă îi va acorda vreun avertisment. Auzind acest lucru, arbitrul a dus mâna către buzunarul cu cartonașul roșu, însă n-a apucat să-l scoată. Shirokov l-a lovit cu pumnul în față, iar arbitrul a fost trimis la pământ.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM O ORĂ
Shirokov nu s-a oprit aici și l-a lovit cu piciorul pe Danchenko în stomac. Ceilalți jucători au intervenit apoi și l-au îndepărtat pe fostul căpitan al naționalei.
Între timp, pe teren și-a făcut apariția ambulanța. Medicii i-au acordat arbitrului primul ajutor, apoi l-au dus la spital. În urma loviturilor, Danchenko s-a ales cu arcada spartă și cu mai multe vânătăi pe corp.

Roman Shirokov și-a aflat pedeapsa după ce a bătut fără milă un arbitru

După ce a fost externat, arbitrul a depus plângere împotriva lui Shirokov, iar acum fostul mijlocaș și-a aflat pedeapsa. Inițial, procurorii au vrut să-l acuze pe fostul căpitan al Rusiei de tentativă de omor, pedeapsă în urma căreia ar fi riscat să primească până la doi ani de închisoare.
În cele din urmă, tribunalul din Moscova l-a acuzat pe Shirokov pentru asalt. Astfel, fostul mijlocaș va fi obligat să presteze 100 de ore în folosul comunității.
La scurt timp după incidentul din vară, arbitrul a postat o fotografie cu fața sa, pe care au rămas urme extrem de urâte:
"Am petrecut 4 ore și jumătate la spital, apoi alte 15-20 de minute la Urgențe. Mi-au pus copci în mai multe locuri și au făcut mai multe teste. Din fericire, totul pare să fie în regulă acum. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în aceste momente dificile.", a scris arbitrul Nikita Danchenko.

Roman Shirokov și-a cerut iertare pentru gestul său inexplicabil

La scurt timp după meci, Shirokov și-a exprimat sincerele scuze pentru gestul său:
"Vreau să-mi prezint sincerele scuze față de Nikita pentru gestul meu complet inadecvat. Sper să revină cât mai repede pe teren. În același timp, îmi cer iertare în fața organizatorilor turneului, colegilor, celor de la Match TV și telespectatorilor.", a scris Shirokov.
Dmitry Shnyakin, căpitanul echipei Match TV, s-a arătat complet dezgustat de gestul grosolan făcut de Shirokov:
"Nu există scuze pentru gestul lui Roman Shirokov. Acesta este un coșmar, un episod paralizant. Îmi este rușine și îmi pare extrem de rău pentru ce s-a întâmplat.", a spus Shnyakin.

Cine este Roman Shirokov

În vârstă de 39 de ani, Roman Shirokov a evoluat ultima oară la ȚSKA Moscova, înainte să agațe ghetele în cui. Se întâmpla în urmă cu 4 ani, după o carieră petrecută în întregime în Rusia. El a bifat cele mai multe apariții la Zenit Saint Petersburg în perioada 2008-2014, reușind să câștige 7 trofee, printre care și o Cupă UEFA (2008). În tricoul celor de la ȚSKA Moscova, fostul mijlcoaș a cucerit un singur trofeu: titlul în Rusia (2016).
Shirokov a adunat 57 de selecții la naționala Rusiei. Fostul mijlocaș a purtat banderola de căpitan la Euro 2016, în meciul cu Țara Galilor. Per total, Roman Shirokov a participat la 3 Campionate Europene alături de naționala Rusiei, pentru care a înscris 13 goluri.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 2 ORE
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 5 ORE