Shirokov evolua pentru echipa celor de la Match TV, canalul de televiziune unde lucrează ca pundit. În timpul partidei de luni, fostul mijlocaș a avut o reacție complet nepotrivită. Fostul internațional a cerut o lovitură de la 11 metri după ce a căzut în careul advers. Centralul Nikita Danchenko n-a vrut să audă despre așa ceva, lucru care l-a enervat cumplit pe Shirokovc, în ciuda faptului că era un turneu amical.
Fostul jucător de la Zenit l-a amenințat pe oficialul partidei că îl va lovi dacă îi va acorda vreun avertisment. Auzind acest lucru, arbitrul a dus mâna către buzunarul cu cartonașul roșu, însă n-a apucat să-l scoată. Shirokov l-a lovit cu pumnul în față, iar arbitrul a fost trimis la pământ. Shirokov nu s-a oprit aici și l-a lovit cu piciorul pe Danchenko în stomac. Ceilalți jucători au intervenit apoi și l-au îndepărtat pe fostul căpitan al naționalei.
Între timp, pe teren și-a făcut apariția ambulanța. Medicii i-au acordat arbitrului primul ajutor, apoi l-au dus la spital. În urma loviturilor, Danchenko s-a ales cu arcada spartă și cu mai multe vânătăi pe corp.
Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 21 MINUTE

Cum arată arbitrul bătut grav de Roman Shirokov

Arbitrul a oferit detalii pe contul de Instagram, explicând că a stat în spital 4 ore și jumătate în urma loviturilor aplicate de Shirokov. Acesta a postat și o fotografie cu fața sa, pe care au rămas urme extrem de urâte:
"Am petrecut 4 ore și jumătate la spital, apoi alte 15-20 de minute la Urgențe. Mi-au pus copci în mai multe locuri și au făcut mai multe teste. Din fericire, totul pare să fie în regulă acum. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în aceste momente dificile.", a scris arbitrul Nikita Danchenko.
La scurt timp după meci, Shirokov și-a exprimat sincerele scuze pentru gestul său:
"Vreau să-mi prezint sincerele scuze față de Nikita pentru gestul meu complet inadecvat. Sper să revină cât mai repede pe teren. În același timp, îmi cer iertare în fața organizatorilor turneului, colegilor, celor de la Match TV și telespectatorilor.", a scris Shirokov.
Dmitry Shnyakin, căpitanul echipei Match TV, s-a arătat complet dezgustat de gestul grosolan făcut de Shirokov:
"Nu există scuze pentru gestul lui Roman Shirokov. Acesta este un coșmar, un episod paralizant. Îmi este rușine și îmi pare extrem de rău pentru ce s-a întâmplat.", a spus Shnyakin.
Potrivit presei din Rusia, Shirokov riscă să fie dus în instanță, în urma actului său violent.

Cine este Roman Shirokov, agresorul arbitrului Nikita Danchenko

În vârstă de 39 de ani, Roman Shirokov a evoluat ultima oară la ȚSKA Moscova, înainte să agațe ghetele în cui. Se întâmpla în urmă cu 4 ani, după o carieră petrecută în întregime în Rusia. El a bifat cele mai multe apariții la Zenit Saint Petersburg în perioada 2008-2014, reușind să câștige 7 trofee, printre care și o Cupă UEFA (2008). În tricoul celor de la ȚSKA Moscova, fostul mijlcoaș a cucerit un singur trofeu: titlul în Rusia (2016).
Shirokov a adunat 57 de selecții la naționala Rusiei. Fostul mijlocaș a purtat banderola de căpitan la Euro 2016, în meciul cu Țara Galilor. Per total, Roman Shirokov a participat la 3 Campionate Europene alături de naționala Rusiei, pentru care a înscris 13 goluri.
Fotbal
Tottenham s-a impus la Leicester cu două goluri marcate în prelungiri! Rezumatul partidei
ACUM 26 MINUTE
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Nigeria și Egipt, la braț în faza eliminatorie! Se știu deja trei meciuri din optimi
ACUM 35 MINUTE