Conform Gsp.ro, România este mare favorită să primească organizarea europeanului de tineret din 2023. Țara noastră luptă doar cu Georgia în această cursă, iar Comitetul Executiv al UEFA va decide pe data de 3 decembrie unde va avea loc turneul de peste 3 ani. La un moment dat a existat și o candidatură comună a Irlandei și Irlandei de Nord, dar dosarul britanicilor nu a ajuns în finală.
Toate indiciile duc spre o decizie favorabilă României, deși gruzinii speră că forul continental le va da câștig de cauză întrucât în alte 2 rânduri au ratat de puțin organizarea unor competiții importante. Mai întâi, a existat un proiect comun cu Azerbadjan-ul pentru organizarea EURO 2020, dar UEFA a hotărât disputarea meciurilor în mai multe țări fiind o ediție aniversară. Tbilisi a pierdut apoi organizarea finalei Europa League din 2021, care a fost atribuită Sevillei, dar care se va disputa până la urmă la Gdansk (Polonia).
Dacă decizia UEFA va acorda României organizarea turneului final, asta ar însemna că micii tricolori ar avea asigurată prezența pentru a 3-a oară la rând la această competiție, după cea de anul trecut din Italia și cea care urmează în 2021 în Ungaria și Slovenia. România a mai organizat o dată Campionatul European de Tineret, în 1998, iar atunci naționala mică a României a fost de asemenea prezentă, dar atunci s-a calificat în urma preliminariilor, nu automat ca și țară gazdă.
Premier League
Ten Hag renunță din start la doi jucători de la United! Au costat împreună peste 90 de milioane de €
ACUM O ORĂ

Pe 8 stadioane din 4 orașe ar urma să se dispute meciurile de la EURO 2023

FRF a trecut în dosarul candidaturii 8 arene pe care ar urma să se dispute partidele de la această competiție. Pe lângă 4 stadioane din București, cele 2 arene din Cluj, dar și cele din Giurgiu și Ploiești vor găzdui meciuri la Campionatul European.
  • Arena Națională (București, 53.000 locuri)
  • Ghencea (București, 31.000 locuri)
  • Giulești (București, 15.000 locuri)
  • Arcul de Triumf (București, 8.000 locuri)
  • "Marin Anastasovici" (Giurgiu, 8.500 locuri)
  • "Ilie Oană" (Ploiești, 15.500 locuri)
  • Cluj Arena (Cluj, 30.000 locuri)
  • "Dr. Constantin Rădulescu" (Cluj, 23.500 locuri)

Miza mare la EURO 2023

Europeanul de tineret din 2023 va avea o miză în plus, întrucât echipele care vor ajunge în semifinale vor fi reprezentantele Europei la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Reprezentativa olimpică a României va partricipa și anul viitor la Tokyo, iar prezența la 2 ediții consecutive a Jocurilor Olimpice ar fi o mare realizare.
România se va putea pregăti pentru organizarea EURO 2023 în vara anului viitor, când țara noastră va organiza Campionatul European U19. Pe lângă echipa noastră, la acea competiție vor participa alte 7 formații, care se vor decide în primăvară, în urma turneelor de elită. Partidele de la EURO U19 se vor disputa pe arenele Rapid și Arcul de Triumf din București, "Ilie Oană" din Ploiești și "Anghel Iordănescu" din Voluntari.
Serie A
Leao ar putea deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Milan! Cine "sparge banca" pentru el
ACUM 3 ORE
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM 3 ORE