"Pe Valentin Mihăilă îl cunosc foarte bine. Sunt antrenorul care l-a debutat la echipa de tineret și la echipa mare, are un potențial imens", a spus selecționerul Mirel Rădoi joi seara, la conferința de presă de după meciul cu Macedonia de Nord.
Acesta a explicat de ce a ales să înceapă meciul cu Florinel Coman și nu cu Mihăilă: "Vali este un jucător care trebuia adus în momentul în care avea și un adversar favorabil. Iar echipa Macedoniei putea să fie. Dacă am fi jucat primul meci cu Germania, era probabil ca el să fi fost titular și Florinel Coman să intre pe parcurs. Așa, ne-am gândit că Florinel este un jucător aflat în permanentă mișcare, care intră foarte mult între linii, iar fundașul care îl marchează va fi obosit și atunci l-am fi introdus pe Mihăilă, care e un jucător care penetrează foarte mult, cere mingea în adâncime și ne poate aduce surprize plăcute de pe bancă".

România - Germania | Florinel Coman, incert pentru partida cu nemții

Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
În ceea ce privește starea de sănătate a lui Florinel Coman, Mirel Rădoi a spus că se așteaptă rezultatul investigației RMN, dar că e posibil totuși să nu fie vorba de o ruptură musculară.
Tehnicianul român a prefațat și partida de sâmbătă cu Germania, spunând că echipa sa va încerca să îi blocheze pe jucătorii germani.
"Noi am fost în situația de a lua în calcul, înainte de partidă, ce ar însemna din punct de vedere psihologic pentru echipa noastră un eșec cu Macedonia de Nord", a detaliat Rădoi.
"Din puncte de vedere mental, dacă nu câștigam, jucătorii noștri s-ar fi putut gândi că dacă nu putem învinge Macedonia, cum vom putea face asta cu Germania. Mă bucur că am reușit și am avut reacție după golul de 2-2. Am reușit să câștigăm și, din punct de vedere mental, avem o încredere mult mai mare în fața Germaniei. Va trebui să nu repetăm greșelile din seara asta din punct de vedere defensiv, adică să lăsăm spații foarte mari între linii, pentru că Germania, în momentul în care va avea ocazii ca cele avute de Macedonia, cu siguranță că va înscrie mult mai ușor", a mai spus selecționerul.
Tot el a mai spus că meciul câștigat de generația lui cu 5-1, în amicalul din 2004, împotriva Germaniei nu va putea fi repetat.
"Vom suferi mult mai mult cu Germania în momentul în care nu vom avea mingea și va fi o viteză de joc în plus. La echipă, e clar că după efortul din seara aceasta e posibil să apară modificări. Va trebui să încercăm într-un timp foarte scurt să remediem ce a fost negativ. Nu putem să trecem foarte ușor peste greșeli și să luăm în calcul doar faptul că am câștigat", a concluzionat Mirel Rădoi.

România - Germania | Mai multe schimbări pentru partida cu trupa lui Low

Să joci din 3 în 3 zile și să dai randamentul maxim e complicat pentru jucătorii români, iar selecționerul a gândit partida de aseară în perspectivă, fiind cu gândul și la partida contra germanilor, de duminică.
Defensiv am suferit mult contra Macedoniei de Nord, astfel că Rădoi va opera mai multe schimbări în primul "11" pentru a doua partidă din grupă. Cea mai importantă e legată de prezența unui închizător clasic încă din primul minut. Ca atare, Alexandru Crețu are șanse mari să fie titular, el urmând să îi ia locul în teren lui Nicolae Stanciu, care va fi avansat în linia de trei din spatele vârfului. Mihăilă ar fi fost oricum titular, așa cum a lăsat de înțeles și Rădoi, dar și Ianis Hagi are o șansă bună să evolueze contra Germaniei. Acesta nu doar că a înscris golul victoriei, dar a arătat o bună dispoziție de joc, fiind extrem de periculos din momentul intrării în teren, joi seară.
România - Germania - Cum ar putea arăta primul "11" al tricolorilor
  • Florin Niță - Ovidiu Popescu (Vasile Mogoș), Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora - Răzvan Marin, Alexandru Crețu - Valentin Mihăilă, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi - George Pușcaș
România - Germania se joacă duminică, tot pe Arena Naţională, în timp ce Macedonia va evolua la Skopje în faţa Liechtensteinului, teoretic cea mai slabă echipă din grupă.
Romanian Liga I
Ilie Poenaru are zilele numărate la UTA. Costel Gâlcă, pregătit să preia formația de la Arad
31/10/2022 LA 19:34
Romanian Liga I
Adi Mutu, sunat în miezul nopții de Gică Hagi pentru un transfer: "Cu el în echipă iau titlul"
31/10/2022 LA 18:24