România - Irlanda de Nord, primul meci al naționalei în noua ediție a Ligii Națiunilor, va avea loc vineri, 4 septembrie, de la 21:45 iar partida va fi în format LIVETEXT pe Eurosport.ro
Selecționerul Mirel Rădoi a oferit declarații la conferința de presă care a prefațat meciul.
"Sunt două meciuri foarte importante, pentru că începem un nou drum. Sunt partide oficiale, foarte importante pentru băieți, pentru noul drum. Sper ca băieții să pună în aplicare cât mai multe din ideile pe care le-am pus la punct cu ei”, a declarat Rădoi.
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 3 ORE

România - Irlanda de Nord | Mirel Rădoi: ”Nu o să avem o garnitură cu extreme”

”Îmi place să răspund la întrebări legate de tactică, dar nu pot să vă dezvălui prea multe informații. Pot să vă spun că nu o să fie o garnitură de început cu extreme. În rest, cel mai important nu este sistemul de joc, ci dinamica. Am văzut gazonul, nu este unul la care ne așteptam, dar trebuie să ne adaptăm.
Am primit mai multe mesaje decât m-aș fi așteptat. La acest început de drum, oamenii sunt alături de noi. Sper ca mâine să fie bucuroși pentru că au avut încredere în noi", a afirmat selecționerul.
”E posibil să-l vedem pe Camora în următoarele meciuri. Situația lui nu era clară pentru aceste meciuri și nu am vrut să riscăm. Mă așteptam ca jucătorii să fie mult mai deschiși. Dar și pentru ei e o situație delicată. Încercăm să ne limităm la prezent, nu la trecutul dintre noi.
Nu vor fi jucători care se vor abate de la principiile echipei naționale. Dacă nu le aplică, prima dată, îi vom face atenți, a doua oară, vor trece lângă noi pe bancă, iar a treia oara, probabil nu vor mai fi convocați”, a adăugat Rădoi.

România - Irlanda de Nord | Rădoi, despre Alibec: ”Acum simte încrederea staff-ului”

”Probabil că, în ultimii ani a fost prezent dar nu a jucat prea mult. Acum simte încrederea staffului. De altfel, cu toți jucătorii am încercat oarecum în aceste zile să avem o relație deschisă și sinceră cu ei și poate asta chiar contează pentru ei. Poate că în trecut nu au avut astfel de discuții, chiar nu știu și nu aș vrea să vorbesc în numele celor care au fost înaintea mea din respect, pentru că nu știu ce au discutat cu jucătorii.
Cred că cel mai important este respectul față de colegii lui și de echipa națională. Nu contează ce spune despre noi ca staff, ci contează să pună în aplicare ce facem noi la antrenament", a precizat Rădoi.

Programul României în Liga Națiunilor

  • Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (21:45)
  • Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (21:45)
  • Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (19:00), Irlanda de Nord – Austria (21:45)
  • Miercuri, 14 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord, România – Austria (21:45)
  • Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45)
  • Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45)

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Fotbal
Denis Alibec a fost prezentat la Atromitos. Primele reacții ale internaționalului român
ACUM 4 ORE
Premier League
Cum se împart banii de la Liverpool pentru Diaz. Salariul jucătorului face transferul și mai tare
ACUM 5 ORE