Meciul de aseară nu a început aşa cum şi-ar fi dorit Rădoi, prezent pe bancă după ce a scăpat de COVID-19. În minutul 11, Florinel Coma a cerut să fie înlocuit, Valentin Mihăilă luându-i locul și debutând în tricoul naționalei de seniori. România a deschis scorul în minutul 28, prin Florin Tănase, care a primit o pasă excelentă de la Chiricheș și a șutat la colțul lung, cu sânge rece, reușind primul gol din postura de internațional. Repriza secundă a debutat cu golul lui Mihăilă, care a marcat primul său gol la naționala de seniori, cu un șut de excepție de la aproximativ 25 de metri. Meciul a căpătat o turnură dramatică, după ce oaspeții au reușit să egaleze în doar 2 minute, prin Ademi și Trajkovski, cu goluri marcate în minutele 83 și 84. Reuşita victoriei a fost marcat de Ianis Hagi, intrat în minutul 76, fiind și pentru el prima reușită la națională.
La final, Mihăilă, poate cel mai bun de pe teren, a dezvăluit că visează să evolueze în tricoul naţionalei la un turneu final. Atacantul de bandă e extrem de fericit pentru reuşita sa, dar mai ales că tricolorii au avut forţa să marcheze pe final, după ce au fost egalaţi în două minute. Fostul jucător al Craiovei a avut un sentiment de deja-vu, Parma devenind celebră în acest sezon pentru că ratează victorii pe final de meci. Din fericire, acum România a avut nervii tari şi a obţinut un succes extrem de important.
"De mic îmi doresc să joc la un Euro sau la un Mondial cu naționala României, acesta este visul meu. Trebuie să analizăm greșelile pe care le-am făcut la goluri și apoi să vedem ce putem face cu Germania. Am trăit momentele din Serie A, de la Parma, cu 2-0 și 2-2, a spus Mihăilă, după victoria cu Macedonia de Nord. Sunt fericit pentru că am reușit să înscriu la debut, dar mai bucuros pentru cele trei puncte. Am intrat cu atitudine, cu determinare, așa cum am făcut și în Italia, pentru că în fotbal nu este timp. Trebuie să demonstrezi cât mai repede. Cele mai importante sunt cele trei puncte, acum ștergem cu buretele și așteptăm meciul cu Germania", a spus Mihăilă după succesul cu Macedonia de Nord.
Romanian Liga I
Nicolae Dică, dureri de cap după meciurile echipelor naționale! Radunovic s-a accidentat cu Finlanda
27/09/2022 LA 11:42

România - Macedonia de Nord 3-2 | "Bănuiam că vine Mister"

Prezenţa lui Mirel Rădoi pe banca naţionalei a fost sub semnul întrebării, după ce selecţionerul a fost depistat cu COVID-19. În cele din urmă, tehnicianul primei reprezentative a efectuat un nou test chiar în ziua partidei şi, cum acesta a fost negativ, a primit "verde" să îşi "reintre în drepturi". Mihăilă a explicat că jucătorii se aşteptau la un astfel de scenariu pentru că nu au primit vreun mesaj de încurajare de la tehnician. Ca atare, era previzibil că acesta îi va motiva personal, înainte de meci.
"Bănuiam puțin că vine Mister, n-am văzut niciun clip la ședința de la Mogoșoaia. Ne bucurăm că a venit lângă noi. Sunt bucuros că am scăpat de problema cu care am început anul, mai am puține dureri, dar totul e sub control. Nu vreau să mă opresc aici. Avem mult de muncă, acum ne gândim doar la meciul cu Germania, trebuie să scoatem punct sau puncte", a mai spus Mihăilă.
Pentru România, urmează duminică, tot pe Arena Naţională, duelul cu Germania, în timp ce Macedonia va evolua la Skopje în faţa Liechtensteinului, teoretic cea mai slabă echipă din grupă.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35
Fotbal
Fatih Terim, subiectul unui documentar de excepție! Cum i-a convins pe șefii Galatei să-l ia pe Hagi
18/09/2022 LA 10:55