Jurnaliștii norvegieni au scris cu regret că există șanse aproape nule ca naționala lor să scape de înfrângerea la "masa verde" în meciul cu România.
Potrivit regulamentului UEFA, o echipă națională va pierde meciul la "masa verde" dacă Federația țării respective este găsită vinovată pentru imposibilitatea desfășurării partidei.
În acest caz, Federația Norvegiană poate fi considerată responsabilă pentru neprezentarea echipei la meciul de la București.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Anthony Martial, împrumutat până în vară la Sevilla
PESTE 8 MINUTE
În urma unei ședințe între Federație și autoritățile scandinave s-a ajuns la concluzia că jucătorii nu vor putea face deplasarea în România, din cauza cazului de COVID înregistrat în urmă cu 2 zile.

Reacția presei din Norvegia, după ce meciul cu România a fost anulat

"Într-un anunț făcut în această seară, UEFA a confirmat că naționala Norvegiei nu va face deplasarea în România. Decizia a fost luată după o ședință între Federația Norvegiei și autoritățile scandinave. Consecințele vor fi stabilite de Comisia de Disciplină a UEFA.
Cel mai probabil, naționala Norvegiei va pierde la "masa verde" meciul cu România. Singura excepție ar fi ca Federația nordică să nu fie găsită vinovată pentru neprezentare.", au scris jurnaliștii TV2.
"Din păcate nu există alternative în această situație. Conform procedurii normale, vom pierde meciul cu 0-3.", a spus Nils Fisketjønn, membru al Federației Norvegiene, pentru TV 2.

Explicațiile FRF, după anularea meciului dintre România și Norvegia

"Mai departe, documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA și la care se face referire mai sus, conține 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situația noastră:
Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.
Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA.", a explicat FRF, pe site-ul oficial.
Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
ACUM O ORĂ
Africa Cup of Nations
BREAKING NEWS | Șase morți și 40 de răniți într-o busculadă la meciul Camerun -Insulele Comore
ACUM 7 ORE