Naționala României este departe de echipa care în trecut băga spaima în adeversari. Înainte de amicalul cu Belarus, selecționerul ex-sovieticilor a admis că România este o echipă tare, cu o istorie bogată, dar nu a dat de înțeles că s-ar teme în vreun fel de acest meci.
"Suntem bucuroşi că putem juca împotriva unui adversar puternic, având o istorie fotbalistică atât de bogată. Singura problemă pe care am întâmpinat-o în pregătirea acestui joc a fost că trei din jucătorii noştri de bază au primit rezultate pozitive la testarea COVID premergătoare perioadei de cantonament. Nu e o scuză, e un fapt.", a declarat Marthel conform Frf.ro.

Mihail Marthel: "Există similitudini între echipele noastre"

Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM O ORĂ
Selecționerul Belarusului a subliniat că ambele naționale trec prin perioade dificile, în care e nevoie de o reconstrucție: "Există similitudini între echipele noastre, ambele au pierdut semifinala barajului pentru EURO şi ambele au ca selecţioneri foştii antrenori de la nivel U21. În aceste condiţii, se impune o reconstrucţie, există oportunitatea şi imperativul de a promova jucători tineri care să se integreze alături de cei experimentaţi.", a spus Marthel, preluat de prosport.ro.
Belarus a fost singurul campionat din Europa care nu s-a oprit din cauza pandemiei, iar acest lucru a fost un avantaj pentru echipa națională, în viziunea selecționerului: "E greu de spus dacă decizia autorităţilor noastre de a nu opri competiţia internă la momentul izbucnirii pandemiei a fost bună sau rea. Din punctul de vedere al echipei naţionale a fost o decizie cu efecte pozitive, deoarece jucătorii noştri şi-au putut menţine ritmul. Din punct de vedere al sănătăţii, vom vedea efectele la finalul acestei pandemii."
Meciul dintre România și Belarus va avea loc în această seară, la Ploiești, cu începere de la ora 19:00 și va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe site-ul Eurosport.ro.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 2 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 3 ORE