Selecționata de tineret a Olandei venea la meciul cu România după o înfrângere usturătoare a echipei mari, 2-4 la Turcia. Responsabilitatea stătea pe umerii ”micilor” batavi să restaureze onoarea fotbalistică a țării.
Cum lotul olandezilor este, pe hârtie cel puțin, mult mai valoros decât al nostru nu a surprins pe nimeni că Olanda a fost cea care a controlat mingea în debutul de meci. Cu toate acestea, prima ocazie a partidei a venit de la tricolori, printr-un șut periculos în minutul 4 al lui Moruțan.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 26 MINUTE

România - Olanda la Euro 2021. Andrei Ciobanu a reușit un gol extraordinar

Cu toate acestea, Olanda a fost cea care a deschis scorul. Un corner executat excelent în minutul 15 a dus mingea chiar în centrul careului la Schuurs, cel care l-a surprins mult prea ușor pe Ciobotariu și a lovit impecabil cu capul pentru a face 1-0.
Doar patru minute mai târziu însă a venit răspunsul României. Și a fost unul pe măsură. Andrei Ciobanu a reușit un gol superb - jucătorul Viitorului a executat perfect, direct în vinclu, o lovitură liberă de la marginea careului pentru a aduce egalarea în acest prim meci la Euro 2021.
De altfel, reușita sublimă a lui Ciobanu a fost remarcată și de site-ul oficial al UEFA:
Ce gol! O reușită absolut superbă a lui Ciobanu! A trimis-o direct în vinclu, iar portarul nu a avut nicio șansă!
După pauză, meciul a continuat în mare parte în același ritm - olandezii au avut posesia, dar România părea mereu capabilă să dea lovitura. După mai multe mini-ocazii de ambele părți, în minutul 65 Pașcanu a ratat o ocazie cu adevărat uriașă, lovind mingea cu capul din careul de șase metri, însă balonul a fost respins de portarul advers.
Ciobanu a fost aproape să aducă și victoria tricolorilor, însă șutul său de la marginea careului a fost respins în ultima clipă de portarul olandez. Elevii lui Mutu au dominat finalul de partidă, însă nu au reușit să marcheze.
Așadar tricolorii au debutat la Euro 2021 cu un egal în fața favoritei Olanda și păstrează șanse reale de calificare. În celălalt meci al grupei, Germania s-a impus clar în fața Ungariei, 3-0.
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 44 MINUTE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM O ORĂ