Tricolorii au evitat Slovacia, Irlanda și Turcia din urna a 3-a, dar din urna a doua nu au reușit să evite Norvegia lui Haaland, o adversară puternică adversară. Din urna întâi ne-a "picat" Austria, o formație pe care o vom întâlni și la Euro, dacă ne calificăm.
Dacă privim în ansamblu, elevii lui Rădoi nu au multe motive să fie pesimiști, cel puțin dacă ne raportăm la grupa 3, una cu Rusia, Serbia și Turcia, o adevărată "grupă a morții" la acest nivel.
Marea miză pentru țara noastră e promovarea în Liga A, lucru care ar fi sinonim cu accederea într-una din primele două urne în preliminariile pentru Euro 2024. Locul 1 în grupă poate aduce, pe lângă acea recompensă, și un alt beneficiu: cel mai bine clasate 2 câștigătoare de grupă care nu se califică la Mondialul din 2020 sau la baraj din preliminariile clasice vor merge la baraj.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Anthony Martial, împrumutat până în vară la Sevilla
ACUM 44 MINUTE
Liga A
Grupa 1: Olanda, Italia, Bosnia&Herțegovina, Polonia
Grupa 2: Anglia, Belgia, Danemarca, Islanda
Grupa 3: Portugalia, Franța, Suedia, Croația
Grupa 4: Elveția, Spania, Ucraina, Germania
Liga B
Grupa 1: Austria, Norvegia, Irlanda de Nord, România
Grupa 2: Cehia, Scoția, Slovacia, Israel
Grupa 3: Rusia, Serbia, Turcia, Ungaria
Grupa 4: Țara Galilor, Finlanda, Irlanda, Bulgaria
Liga C
Grupa 1: Azerbaidjan, Luxemburg, Cipru, Muntenegru
Grupa 2: Armenia, Estonia, Macedonia de Nord, Georgia
Grupa 3: Rep. Moldova, Slovenia, Kosovo, Grecia
Grupa 4: Kazahstan, Lituania, Belarus, Albania, Țara Galilor
Liga D
Grupa 1: Malta, Andorra, Letonia, Insulele Feroe
Grupa 2: San Marino, Liechtenstein, Gibraltar

Cum se desfășoară Liga Națiunilor

Câștigătoarele grupelor din Liga A vor participa la turneul final al Ligii Națiunilor, în iunie 2021: semifinale/finale. Deținătoarea trofeului este Portugalia.
Câștigătoarele grupelor din Ligile B, C și D vor promova în divizia superioară.
Ultimele clasate în Ligile A și B vor retrograda în divizia inferioară. Întrucât în Liga D sunt doar două grupe, echipele retrogradate din Liga C vor fi stabilite în urma unui play-out, în martie 2022.
Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 câștigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate naționale în Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selecționatelor de pe locul 2 într-un baraj de stabilire a ultimelor 3 locuri de Mondial.

Așa au arătat urnele la tragerea la sorți de astăzi

https://i.eurosport.com/2020/03/03/2788213.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
ACUM 2 ORE