România U19 a fost a doua echipă calificată la EURO 2022, după Slovacia (gazda competiției). Micii tricolori au câștigat duelurile cu Georgia U19 (5-1) și Croația U19 (2-1), astfel că nu mai puteau pierde primul loc în grupă indiferent ce ar fi făcut în ultimul meci, contra Islandei U19.
Cu siguranță euforia după calificare a fost mare, iar prestația din ultima partidă a fost una extrem de modestă. Nordicii au deschis scorul în minutul 15 prin Andi Hoti, dar au rămas în 10 oameni înainte de pauză, astfel că existau premise ca România să întoarcă soarta partidei.
Repriza secundă a început cum nu se poate mai rău pentru tricolori, Rareș Ilie fiind eliminat după ce a luat două cartonașe galbene în două minute. Islandezii au făcut 2-0 în minutul 60, când Hoti a reușit dubla, după ce Sigurgeirsson ratase un penalty la faza precedentă. Meciul a fost tranșat în minutul 72, când Sigurgeirsson a înscris pentru 3-0, scor care a rămas pe tabelă până la final.
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
ACUM 12 MINUTE
Victoria de azi i-a ajutat pe islandezi să termine pe locul doi în grupă, pentru că Georgia a furnizat o surpriză imensă învingând Croația cu 1-0. Astfel, croații, care au găzduit meciurile din această grupă au terminat pe ultima poziție.

România U19 va avea adversari de calibru la EURO 2022

România U19 a obținut așadar o calificare istorică la turneul final al Campionatului European, care va avea loc în Slovacia în perioada 20 iulie - 2 august și va fi găzduit de două orașe, Bratislava și Trnava. Eset doar a 2-a oară în istorie când România se califică la EURO U19 de când turneul final se desfășoară în acest format (2002). Tricolorii au mai fost prezenți la ediția din 2011, când nu au trecut de faza grupelor.
La ediția din acest an, România U19 va avea adversari extrem de puternici. Astăzi se vor juca ultimele partide din alte 6 grupe și toate echipele cu șanse sunt de o certă valoare.
Posibili adversari ai României U19 la EURO
  • Grupa 1: Ungaria, Israel sau Scoția - Maghiarii au prima șansă. Trebuie doar să învingă Turcia (ultimul loc, cu 0 puncte) și să spere că Israel nu va învinge Scoția la o diferență mai mare. Scoțienii au șanse doar dacă bat Israelul, iar Ungaria nu câștigă cu Turcia.
  • Grupa 2: Bosnia, Cehia sau Franța - Bosnia este singura echipă aflată la mâna ei, având deja 6 puncte. În caz că nu av pierde cu Franța va merge la EURO. Facă Franța va învinge, sunt șanse mare să se ajungă la un clasament în 3, pentru că și Cehia este favorită în fața Suediei. AStfel, Franța, Bosnia și Cehia ar avea câte 6 puncte și câștigătoarea grupei s-ar decide la golaveraj.
  • Grupa 3: Anglia sau Portugalia - În această grupă lucrurile sunt mai simple. Anglia și Portugalia se întâlnesc în meci direct. Portughezii au și varianta unei remize pentru a termina pe primul loc, având un golaveraj superior.
  • Grupa 5: Italia, Belgia sau Germania - Italia și Belgia au câte 4 puncte și învingătoarea dintre ele va merge la EURO. Dacă va fi remiză, în ecuația calificării ar putea intra și Germania, dacă nemții vor câștiga contra Finlandei (0 puncte după 2 jocuri). În acest caz, departajarea dintre cele 3 s-ar face la golaveraj.
  • Grupa 6: Olanda, Norvegia, Ucraina sau Serbia - partidele se vor juca la o dată ulterioară, pentru că naționala Ucrainei nu s-a putut prezenta din cauza războiului.
  • Grupa 7: Spania sau Austria - din această grupă a făcut parte și Rusia, care a fost exclusă. Austria a adunat 4 puncte din duelurile cu Spania și Danemarca și așteaptă jocul rezultatelor. Spania trebuie să învingă Danemarca la minim două goluri diferență pentru a se califica la turneul final.
Turneul final din Slovacia va avea o importanță aparte. Primele 5 echipe clasate vor obține biletele pentru Campionatul Mondial U20 din 2023, care va avea loc în Indonezia.
Fotbal
Așa a sărbătorit Manchester City al 4-lea titluri în ultimii 5 ani
ACUM O ORĂ
Fotbal
Premier League | Un sezon magic plin de emoții și trăit la intensitate maximă
ACUM O ORĂ