România U19 a avut un debut de vis în Grupa a 4-a a Turneului de Elită, care reprezintă ultima rundă de calificare la Campionatul European U19 de anul viitor. În primul meci, tricolorii au întâlnit reprezentativa similară a Georgiei, într-un meci jucat la Velika Gorica (Croația).
Partida a început excelent pentru elevii lui Adrian Văsîi, iar Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța) a deschis scorul în minutul 11. Gabriel Dănuleasa (Farul) a făcut 2-0 în minutul 31, dar gruzinii au revenit în meci după golul marcat de Abuashvili în minutul 39. Georgia a rămas în 10 în minutul 44, după eliminarea lui Chkhetiani, care a comis un penalty iar de acolo jocul a curs într-o singură direcție. Alexandru Pantea (FC Hermannstadt) a transformat cu siguranță și a stabilit scorul pauzei.
În partea secundă, România a continuat să atace și a mai marcat de două ori. Rareș Ilie, mijlocașul Rapidului, a făcut 4-1 în minutul 47, iar Eduard Rădăslăvescu (Farul) a stabilit scorul final în minutul 60.
Liga
Barcelona își va oficializa interesul pentru unul dintre starurile Braziliei
ACUM 2 MINUTE
Citește și:

România U19, debut cu dreptul la Turneul de Elită

Astfel, România U19 a făcut un prim pas către calificarea la Campionatul European din 2023, dar greul de abia acum începe. Peste 3 zile urmează meciul cu Croația, cel mai probabil decisiv pentru calificare. Croații au debutat și eu cu un succes în grupă, trecând la limită de Islanda, scor 2-1.
Numai câștigătoarea grupei merge la turneul final. Astfel, victoria la scor a României de azi ar putea conta enorm. Tricolorii ar putea remiza cu Croația, iar o victorie contra Islandei le-ar asigura calificarea, cu condiția ca Croația să nu învingă la mai mult de 4 goluri diferență Georgia, în ultima etapă.
Campionatul European U19 va avea loc în Slovacia, în perioada 22 iulie - 2 august 2022. Alături de țara gazdă vor participa câștigătoarele celor 7 grupe de la Turneul de Elită. Primele 5 echipe clasate la turneul final vor obține biletele pentru Campionatul Mondial U20 din 2023, care va avea loc în Indonezia.
Romanian Liga I
Susținere totală din partea fanilor! Dinamo-U Cluj se va juca cu casa închisă
ACUM 2 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 2 ORE