Reprezentativa României U20 a suferit o nouă înfrângere la scor în seria partidelor amicale pe care le dispută de când s-a înființat. După ce în urmă cu 4 zile a cedat acasă cu 2-1 în fața Norvegiei U20, tricolorii antrenați de Bogdan Lobonț au primit o adevărată corecție de la Elveția U20.
Dezastrul pentru echipa noastră a început în minutul 15, când Otto Hindrich și-a trimis mingea în proprie poartă, după o centrare de pe partea stângă a lui Surdes. După alte câteva ocazii ratate de gazde, s-a făcut în cele din urmă 2-0. În minutul 45, Dos Santos (FC Thun) l-a executat pe Hindrich cu un șut plasat de la marginea careului.
Citește și:
Premier League
Nici virusul nu-i mai dă fiori lui Antonio Conte în drumul spre Liga Campionilor
ACUM 40 MINUTE

Elveția U20 - România U20 5-0 | Un nou duș rece pentru echipa lui Bogdan Lobonț

Repriza secundă a început cum nu se putea mai rău pentru tricolori. În minutul 46, Sanches a pătruns pe partea stângă și a șutut fără speranțe pentru Antony Petre, cel care la pauză l-a înlocuit între buturi pe Hindrich. În minutul 59 s-a făcut 4-0, autorul golului fiind Bradley Fink, jucătorul Borussiei Dortmund, care a finalizat cu sânge rece o acțiune reușită a elvețienilor.
Scorul a luat proporții în minutul 65, când Theo Berdayes a transformat impecabil o lovitură de la 11 metri. În continuare, jocul a fost la îndemâna elvețienilor, care au dat impresia că pot înscrie oricând doresc. Totuși, relaxarea gazdelor și-a spus cuvântul și nu s-a mai marcat până la final.
Așadar, România U20 arată că este cu mult în urma reprezentativelor similare din țările cu nume ale fotbalului european. Aceasta a fost a 4-a înfrângere la scor a echipei lui Bogdan Lobonț, după ce a pierdut cu 3-0 în Franța, cu 6-1 în anglia, 4-0 în Germania și 7-0 în Italia. Toate aceste meciuri au fost jucate în deplasare. În duelurile de acasă tricolorii s-au descurcat mult mai bine, având un bilanț de 3 victorii (2-1 cu Portugalia, 2-1 cu Cehia și 2-1 cu Polonia) și un singur eșec (1-2 cu Norvegia).
Evident, aceste partide au doar caracter amical, iar reprezentativa U20 are rolul de a da o șansă fotbaliștilor care nu mai sunt eligibili pentru U19, dar care nu au făcut pasul către U21.
La nivel internațional, există însă însă un Campionat Mondial U20. Următoarea ediție are loc în 2023, iar România are șanse reale de a fi la start. 5 echipe din Europa vor participa la acel turneu final, iar acestea se vor stabili în urma Campionatului European U19 din acest an, unde România s-a calificat deja, după ce a câștigat primele două partide din grupă la Turneul de Elită: 5-1 cu Georgia și 2-1 cu Croația. La EURO U19 care va avea loc în Slovacia vor lua parte 8 echipe, iar primele 5 vor juca la Mondialul U20 de anul viitor.
Premier League
Regretele lui Ralf Rangnick la Manchester United! Ce a declarat înaintea ultimei etape
ACUM O ORĂ
Premier League
Pep Guardiola, înaintea ultimei etape din Premier League: "E un privilegiu"
ACUM 2 ORE