România știa, înainte de confruntarea de aseară, de la Ploiești, că are nevoie de victorie contra liderului grupei, formație deja calificată la Euro 2021, pentru a nu depinde de jocul rezultatelor. Totuși, în timpul partidei, s-a aflat că Scoția a pierdut în Grecia și Belgia a fost învinsă de Bosnia, astfel că o remiză ne era suficientă pentru a merge la al 3-lea turneu final din istorie.
Ca atare, în finalul meciului nu s-a riscat nimic, calificarea fiind obținută fără prea multă strălucire. Ilie Dumitrescu, fostul mare internațional, a glumit pe seama atitudinii jucătorilor din final, dar a și lăudat prestația unor tricolori.
"Cred că și Gabi Balint putea să joace în ultimele minute", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport, nu înainte de a vorbi despre fotbaliștii care l-au surprins plăcut, mai ales în prima parte a confruntării: "Am remarcat mai mulți jucători care s-au ridicat la un nivel bun, Olaru, Moruțan, Ianis Hagi, care a fost activ. Ne așteptăm acum la multe de la Ianis, să dribleze, dar a fost o presiune fantastică la nivel de echipă. Și Mățan a jucat foarte bine. De aceea spun că au fost jucători care s-au ridicat la un anumit nivel".
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
IERI LA 10:46

România U21 - Danemarca U21 1-1 | Selecționerul nordicilor, derutat de atitudinea tricolorilor

Faptul că România nu a forțat deloc e de înțeles în contextul în care un egal ne ducea la Euro U21. Totuși, și selecționerul spaniol al danezilor, Albert Capellas, a fost contrariat de atitudinea tricolorilor mici, nefiind probabil la curent cu rezultatele din celelalte grupe, care ne garantau prezența la turneul final din postura de ocupantă a unuina din cele mai bune locuri secunde.
Mutu a explicat de ce nu și-a asumat vreun risc, făcând trimitere la meciul de tristă amintire de la Copenhaga, din 2003.
"Cu Capellas vorbeam în spaniolă și mă întreba: 'Ce faci?', iar eu îi spuneam 'Ce faci tu? De ce să risc? Ce fac, mă bat singur?'. Sunt momente în care trebuie să te gândești la obiectivul principal. Dacă luam gol, era tragedie totală. Ce a zis el? Hai să risc acum, un minut (n.r. - pe final, Danemarca a avut o ocazie, după un atac pozițional). Eu l-am lăsat să iasă și era să ia bătaie (n.r. - pe contra-atac, Mățan a avut o șansă de a înscrie). Am jucat și noi fotbal și știm momentele astea. Suntem tineri, suntem tineri, dar nici chiar așa...", a dezvăluit Adi Mutu, la Digi Sport.
Europa League
Leicester - Napoli 2-2, în meciul serii din EL. Rezultatele din Europa League și Conference League
16/09/2021 LA 21:01
Scottish Premiership
Informații de ultimă oră despre starea lui Ianis Hagi! Ce a declarat Steven Gerrard
10/09/2021 LA 16:20