Selecționerul României U21, Adrian Mutu, a susținut o conferință de presă înainte de meciul cu reprezentativa Germaniei, ultima partidă a fazei grupelor de la Euro 2021.
Mutu a vorbit despre condiția fizică a lui Moruțan, cel care a fost schimbat în minutul 61 al victoriei cu Ungaria.
”Oli e un jucător extraordinar, cu calități tehnice unice. Probabil l-a el s-a simțit oboseala pentru că jucătorii FCSB-ului avut și un derby cu CFR înainte de turneu, un meci cu încărcătură mare. Ritmul aici la U21 este mult mai bun decât în campionatul nostru și probabil a simțit că este puțin obosit. Nu i-am reproțat nimic. De la el mă aștept ca în anumite faze să insiste pe driblinguri și pe execuțiile sale, care de multe ori sunt de excepție, nu am cum să îi reproșez ceva”, a afirmat Mutu.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
ACUM 10 MINUTE

#ETalks Naționala de tineret a României visează la sferturi

România U21 - Germania U21. Principalele declarații ale lui Adrian Mutu

Despre Octavian Popescu: ”Nu vă pot spune dacă va fi titular, veți vedea mâine, dar ce vă pot spune despre Tavi este că el este un jucător extraordinar. Într-adevăr deocamdată nu are maturitatea necesară pentru că este foarte tânăr, dar pe viitor va fi un pilon de bază al naționalei U21 dar și la naționala mare. Are o inteligență fotbalistică extraordinară, când are mingea la picior se duce direct pe poartă și nu numai asta, are și o inteligență tactică, ceea ce mă bucură pentru că îl va ajuta mult pe viitor. Dar nu de la el trebuie să așteptăm anumite lucruri. Nu poate fi decisiv la această vârstă, când este cu patru, cinci ani mai mic decât alții”.
Despre Radu Drăgușin: ”Știu că mulți s-au întrebat de ce nu este titular, este foarte bine ca fiecare să își spună părerea, nu mă supar când sunt criticat sau când primesc sugestii. Într-adevăr, Radu este un jucător extraordinar dar, la fel ca Tavi, are doar 18 ani, este încă tânăr, să nu uităm că a jucat doar câteva minute pentru Juventus. Dacă era aruncat încă de la început pe teren putea fi cuprins de emoția turneului și să fi făcut vreo greșeală. Așa în loc să avem etapele normale, trecute cu inteligență, probabil nu ar fi fost bine. Dar dacă va fi nevoie și va fi chemat să joace, sunt sigur că va răspunde pozitiv. Nu trebuie să punem presiune pe ei pentru că sunt foarte tineri, îți trebuie meciuri ca să te maturizezi pentru că ai în față jucători care evoluează deja la echipe mari, cum am avut cu olandezii, trebuie să fim atenți la ce alegeri facem. L-am ales pe Ciobotariu pentru că joacă la echipa campioană, știe ce înseamnă să joci sub presiune”
Despre scandalul de rasism: ”Eu nu am auzit nimic de pe margine, nu cred că ar fi fost prea inteligent din partea lor să strige în gura mare fraze rasiste în engleză pentru că ar fi fost eliminați. După meci, mi-au povestit băieții ce s-a întâmplat, este un lucru foarte urât, dincolo de fotbal, este vorba de respect, chiar dacă rezultatul de pe teren poate te face să spui unele lucruri, aceste elemente nu au loc în sport”.

România la Campionatul European U21 – Bătălia finală cu Germania

Fotbal
Final nebun în grupa C! Argentina, calificată de pe primul loc. Polonia a avut emoții până la final
ACUM 38 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
"Ne-am făcut de râs în Qatar!" Naționala lui Eriksen, "distrusă" de presa daneză după eliminare
ACUM O ORĂ