Naționala pregătită de Adrian Mutu a obținut calificarea la turneul final după remiza de la Ploiești, scor 1-1, împotriva Danemarcei. "Tricolorii mici" vor participa, așadar, pentru a doua oară consecutiv la Euro.
Potrivit FRF, România U21 a fost repartizată în a treia urnă valorică la tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor de la turneul final din Slovenia și Ungaria. Din această urnă mai fac parte Croația, Cehia și Rusia, singurele naționale cu care "tricolorii mici" nu vor putea fi repartizați în grupă.
În prima urnă se află adversari răsunători: campioana Spania și fostele adversare al României U21 de anul trecut - Germania, Franța și Anglia.
Fotbal
Christian Eriksen se antrenează cu Ajax: "E ca și cum aș reveni acasă"
ACUM 11 MINUTE
Și în urna a 2-a apar nume de top - Italia, Danemarca, Portugalia și Olanda -, în timp în ce în ultima urnă sunt incluse Elveția, Islanda, Slovenia și Ungaria.

Cum arată urnele pentru tragerea la sorți a grupelor Euro 2021:

  • Urna 1: Spania (campioana), Germania (finalista), Franţa, Anglia
  • Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Olanda
  • Urna 3: România, Croaţia, Cehia, Rusia
  • Urna 4: Elveţia, Islanda, Slovenia, Ungaria

România U21, a treia prezență la Campionatul European

Tragerea la sorți va avea loc pe 10 decembrie, de la ora 13:30.
Cele 16 naționale participante la turneul final vor fi împărțite în 4 grupe, urmând ca primele două clasate din fiecare grupă să meargă mai departe, în sferturile de finală. Acest format va reprezenta o premieră pentru Campionatul European de tineret.
Naționalele gazdă, Ungaria și Slovenia, sunt capi de serie, motiv pentru care au fost repartizate deja în grupele A și B. De notat că în cele două grupe nu vor mai putea fi incluse alte echipe din urna a 4-a.
Partidele din faza grupelor se vor disputa în perioada 24-31 martie 2021, iar cele din fazele eliminatorii în perioada 31 mai- 6 iunie 2021.
Aceasta va fi a treia apariție a României U21 la Campionatul European, după cele din 1998 și 2019. La ediție de anul trecut, "tricolorii mici" au avut un parcurs extraordinar sub comanda lui Mirel Rădoi, reușind să ajungă până în semifinale. Acolo, naționala noastră a fost învinsă de Germania. Pe drumul către semifinale, "tricolorii mici" au învins Croația și Anglia și au remizat cu Franța.
Fotbal
Răzvan Burleanu a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a fost numit selecționerul României
ACUM 2 ORE
Fotbal
Edi Iordănescu, primele reacții din postura de selecționer: "Am fost susținut de americani"
ACUM 2 ORE