Federația Română de Fotbal a luat o decizie neașteptată, menită să promoveze imaginea tricolorilor mici, dar și să creeze o legătură și mai puternică între fani și echipă. Astfel, echipamentul de la Jocurile Olimpice va fi unul special, creat de sponsorul tehnic după modelul propus de suporteri. Concret, FRF va organiza un concurs, toți cei interesați să creeze designul (fie în variantă electronică, fie în format PDF) putând trimite un email pe adresa concurs@frf.ro.
Câștigătorul acestui concurs de design nu va avea doar ocazia să îi vadă pe tricolorii mici în echipamentul gândit de el, ci va primi și obiecte promoționale, dar și un cec în valoare de 1000 de euro.
"Împreună cu sponsorul tehnic Joma, vom crea un echipament de joc ediţie limitată, dedicat exclusiv turneului olimpic de fotbal Tokyo 2020 la care România este calificată.
Liga
Tensiunea crește în jurul cazului Ousmane Dembele. "Liderii Barcei îl pierd din cauza lor"
ACUM O ORĂ
FRF îşi doreşte să implice suporterii naţionalei cu talent creativ şi competenţe de design în acest proces de realizare a echipamentului de joc. În spiritul mesajului din sloganul echipelor reprezentative, ‘"Luptăm Împreună!', ne dorim ca fanii să fie cu adevărat parte integrantă a marii familii tricolore şi să trimită până pe 4 octombrie propunerile lor pentru crearea echipamentului special.
Concursul presupune trimiterea de către persoanele interesate a unei propuneri de design pentru echipamentul de joc al tricolorilor la Tokyo 2020, respectiv tricou, şort şi jambiere", a scris FRF în comunicat.

Cu ce echipă va evolua România la Jocurile Olimpice?

După semifinala de la Europeanul din Italia și San Marino, speranțele românilor se îndreptau către o medalie la Tokyo, în contextul în care grupul creat de Mirel Rădoi nu e doar unul extrem de puternic, ci și unul foarte sudat.
Calculele hârtiei ar putea fi date peste cap de un amănunt menit să ne dea emoții: Jocurile Olimpice nu sunt dată oficială în calendarul FIFA. Ca atare, cluburile din Liga 1 nu sunt obligate să lase vara viitoare la lot jucătorii. E adevărat, o prezență la Tokyo înseamnă expunere și o creștere a cotei fotbaliștilor, dar e de așteptat ca formațiile din România să fie în același timp angrenate în preliminariile pentru cupele europene. Ca atare, e foarte posibil ca jucătorii să fie ținuți la cluburile de care aparțin, ceea ce ne va face misiunea de a cuceri o medalie mult mai grea.
"Noi ne vom prezenta cu entuziasm, indiferent de cei care vor merge acolo. În cel mai rău caz vom merge şi cu jucători din generaţia 2000-2001. Va fi foarte greu, pentru că la Tokyo se va juca în perioada în care cluburile au preliminarii de Champions League şi Europa League", a spus Rădoi, la începutul lui august.
Un alt aspect pe care selecționerul de la U21 trebuie să îl ia în calcul e legat de eligibilitatea fotbaliștilor. Toţi trebuie să fie născuţi după în 1 ianuarie 1997, dar există şi trei "wildcarduri", pe care selecţionerii le pot activa pentru fotbaliştii care au depăşit acea vârstă. În cazul nostru, cele trei locuri ar putea fi ocupate - dacă şi cluburile sunt de acord - de Puşcaş, Nedelcearu şi Răzvan Marin.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi transmise în România de Eurosport, turneul de fotbal urmând a fi tratat pe larg de eurosport.ro.
Romanian Liga I
Rapid București și CFR Cluj au punctat cu noi achiziții pe piața transferurilor
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Dinamo a anunțat azi încă două achiziții! Un portar crescut de PSG vine în Ștefan cel Mare
ACUM 3 ORE