România a ratat prezența la barajul pentru Campionatul Mondial, astfel că tricolorii vor juca două partide amicale în luna martie, în prima perioadă dedicată meciurilor internaționale din 2022. Conform frf.ro, prima dintre partide va avea loc în deplasare, cu selecționata Israelului, pe 29 martie. Cel de-al 2-lea adversar nu a fost încă stabilit.
Ultima confruntare dintre cele două reprezentative a fost tot cu caracter amical și s-a disputat în martie 2018, la Netanya, tricolororii câștigând atunci cu 2-1.
Meciul cu Israel va reprezenta prima partidă a României cu noul selecționer, care va fi în curând anunțat de șefii de la Casa Fotbalului. Refuzul lui Dan Petrescu îl plaseaă pe Adrian Mutu în "pole-position" pentru a prelua echipa națională.
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 18 MINUTE
Citește și:

Liga Națiunilor, prinicipalul obiectiv al naționalei în 2022

Anul 2022 va fi unul atipic privind calendarul internațional. Desfășurarea Campionatului Mondial în noiembrie-decembrie face ca toate partidele din Liga Națiunilor să se dispute înaintea turneului final. Astfel, România va juca primele 4 partide în luna iunie, iar ultimele două în septembrie.
Prima reprezentativă are o grupă accesibilă, cu Bosnia, Finaland și Muntenegru, astfel că obiectivul ar trebui să fie locul unu. Niciunul dintre adversari nu a impresionat în ultima vreme, e drept, la fel ca și naționala noastră, astfel că nu ar fi deloc o surpriză dacă triclorii vor câștiga această grupă.
Această performanță ar avea o importanță deosebită nu doar pentru că ar aduce promovarea în elita Ligii Națiunilor pentru ediția a 3-a (2023-2024), ci și pentru că ar oferi o șansă în plus pentru calificare la EURO 2024. La turneul final din Germania se califică, pa lângă țara gazdă, primele două echipe clasate în cele 10 grupe preliminarii și cele mai bune 3 formații din Liga Națiunilor, care nu au obținut calificarea în urma preliminariilor.
Programul României în Liga Națiunilor
  • 4 iunie 2022: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM O ORĂ
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 3 ORE