Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo are interzis să folosească imaginea lui Cătălin Hîldan! Anunțul făcut de fratele "Unicului Căpitan"

Nicu Savin

Publicat 26/10/2022 la 14:53 GMT+3

Dinamo traversează cea mai neagră perioadă din istorie, evoluând pentru prima dată în Liga a 2-a. Pe lângă probleme de ordin sportiv și finanaciar, gruparea din Ștefan cel Mare se confruntă și cu probleme de imagine, după ce familia lui Cătălin Hîldan a interzis clubului să mai folosească chipul fostului fotbalist al "câinlor" pe însemnele oficiale.

Imagine cu fanii lui Dinamo la o partidă cu Brașov pe 29 octombrie 2000, la 3 săptămâni de la moartea lui Cătălin Hîldan

Credit imagine: Eurosport

Dinamo se zbate în Liga a 2-a, dar situația delicată din punct de vedere sportiv este dublată și de problemele de imagine. În momentul de față, în fotbalul românesc activează 3 echipe cu numele Dinamo în titulatură, pe lângă gruparea din liga secundă mai existând și ACS FC Dinamo, echipă deținută de Nicolae Badea (Liga a 4-a), dar și echipa Clubului Sportiv Dinamo, care evoluează în al 3-lea eșalon.
În acest context, există oarecare diferende între aceste grupări, iar ultima dintre ele îi va înfuria la culme pe fanii dinamoviști, care în proporție covârșitoare sunt alături de echipa din Liga a 2-a. Aceasta nu va mai avea dreptul de a utiliza chipul lui Cătălin Hîldan pe însemnele oficiale.
Citește și:

Dinamo nu mai are dreptul să folosească imaginea lui Cătălin Hîldan

Acest drept a fost cedat de familia simbolului din Ștefan cel Mare către echipa lui Nicolae Badea. Fratele fostului fotbalist a motivat decizia spunând că Nicolae Badea a fost mereu aproape de familia Hîldan după tragicul eveniment din 2000.
"Nicolae Badea a fost printre puținii care au rămas alături de familia mea și, da, i-am acordat dreptul pentru ca echipa din liga a patra să folosească însemnele cu chipul fratelui meu. În ceea ce privește echipa din liga a doua, nu. Este și o frustrare, însă lucrurile astea se pot rezolva printr-un dialog. Deocamdată nu a existat acest dialog, singura dată când am vorbit pe problema asta a fost în 2013 sau 2014, cu domnul Negoiță, de atunci nu s-a mai discutat", a transmis Cristi Hîldan pentru playsport.ro.
Evident, fanii nu vor putea fi orpiți să fluture steaguri cu chipul lui Hîldan imprimat, dar pe însemnele oficiale ale clubului acest lucru nu va mai fi posibil. Pe lângă dreptul exclusiv de a folosi imaginea "Unicului Căpitan", formația lui Nicolae Badea deține și drepturile de patromoniu asupra denumirii FC Dinamo, dar și celebra stemă cu cei doi câini. În plus, Badea are un mic procent (aproximativ 7%) din acțiunile SC Dinamo 1948 SA, clubul din liga secundă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo