Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo și CSA Steaua, sancționate după incidentele de pe Arena Națională! Amenzi uriașe după derby

Romeo Ene

Publicat 15/09/2022 la 19:38 GMT+3

Partida dintre Dinamo și CSA Steaua care a avut loc vineri, 9 septembrie, nu a fost lipsită de incidente, iar ambele cluburi au fost sancționate.

Peluza Sud Steaua, sursa: facebook AS47

Credit imagine: facebook

Pe teren, trupa lui Daniel Oprița s-a impus cu 2-1, după golurile marcate de Ștefan Pacionel și Bogdan Chipirliu, însă meciul de pe Arena Națională a avut parte de mai multe incidente înainte, la pauză și după.
Jandarmeria a aplicat amenzi în valoare de peste 125.000 de lei, iar 36 de suporteri au primit interdicție pentru a merge pe stadioanele din România. La pauza meciului, suporterii steliști s-au bătut cu forțele de ordine, care au fost nevoite să evacueze o parte din Peluza Sud.
CITEȘTE ȘI:

Comunicatul Janarmeriei

De altfel, Jandarmeria a emis astăzi un comunicat în care a precizat sancțiunile după partida din liga secundă: "Au fost întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârșirea unor infracțiuni și au fost identificați 19 autori.
În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, până în acest moment, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 125.050 lei, după cum urmează:
Au fost întocmite 62 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare şi 13 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare; De asemenea, au fost întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârşirea unor infracţiuni şi au fost identificaţi 19 autori, astfel: Opt acte de constatare conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare. Un act de constatare conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare. Un act de constatare pentru faptele de 'ultraj', 'distrugere' şi 'tulburarea ordinii şi liniştii publice', acesta fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.
De asemenea, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale complementare, constând în măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive similare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare", se precizează în comunicatul Jandarmeriei.
Suporterii au pătruns cu mai multe torțe și petarde pe stadion, iar cei ai celor de la CSA Steaua s-au bătut cu jandarmii la pauza meciului. De altfel, pagubele au constat inclusiv în distrugerea unor scaune, a unor extinctoare și a altor obiecte de pe stadion. Peluza Sud Dinamo și-a cumpărat bilete la Tribuna II, fiind foarte aproape de suporterii echipei oaspete. Prin urmare, s-a ajuns la un conflict direct între cele două galerii, care "au făcut schimb de materiale pirotehnice" cu 45 de minute înainte de startul partidei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo