Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fost conducător la Dinamo, Constantin Anghelache avertizează. "Dinamo va lua drumul Astrei"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 28/09/2022 la 14:12 GMT+3

Dinamo București este cu un picior în groapă după retrogradarea istorică în Liga a doua. În lipsa rezultatelor pozitive chiar și în eșalonul secund, Dinamo riscă să ajungă într-o situație critică, cu care clubul nu s-a mai confruntat. Fostul conducător Constantin Anghelache avertizează cu privire la ce se întâmplă la club.

Dinamo București

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Dinamo riscă să ajungă într-o situație prin care a trecut și trece și fosta campioană Astra Giurgiu, cel puțin potrivit declarațiilor făcute de Costantin Anghelache.
Fostul dinamovist avertizează cu privire la problemele financiare pe care le are clubul din Ștefan cel Mare, de datoriile care cresc de la zi la zi și de faptul că fanii au o capacitate tot mai mică de a strânge bani pentru a susține echipa lor favorită.

Dinamo are mari probleme financiare

Fost conducător la Dinamo București, Constantin Anghelache a declarat pentru Prosport că alb-roșii sunt într-o situație delicată din punct de vedere financiar, pentru că celor din programul DDB le este tot mai greu să obțină sume care să ajute clubul să ducă la bun sfârșit sezonul de ligă secundă. Totodată, aceștia se confruntă și cu un val de refuz din partea fanilor din țară în a mai cotiza, pentru că nu se vede nicio luminiță la capătul tunelului pentru dinamoviști.
"Planul ăsta pe care DDB îl încearcă acum eu l-am propus de vreo trei-patru luni. Dar la vremea aia nimeni nu m-a luat în seamă și s-a pierdut timpul, iar timpul ăsta a costat bani. Datoriile au crescut de la o zi la alta. Dacă datoria de la masa credală a celor din DDB o să se transforme în acțiuni, atunci rămâne de văzut cât de repede vor putea face suporterii rost de bani ca să cumpere ulterior acțiunile lui Șerdean.
Omul ăsta trebuie scos din joc de la Dinamo, iar el nu va ieși până nu își va recupera banii ăia de care tot zice. Suporterii au nevoie de 550 de mii de euro și poate o să îi producă cu mari sacrificii, dar apoi nu vor mai avea rezerve financiare să ducă sezonul la final. Ca să supraviețuiești în Liga 2 îți trebuie cel puțin un milion de euro buget. Iar tot ce se strânge din DDB se cheltuie.
Nu vă bazați prea mult pe unele sponsorizări. Eu am auzit și de o altă problemă. Unii suporteri nu prea vor să mai continue cu bani în DDB. Au început niște discuții între ei cu privire la gestionarea banilor. Că ăla a făcut, că ăla a dres, etc... Lumea vorbește prin oraș, iar investitorul miraculos tot nu mai apare. Și nici nu prea văd eu cum să mai apară când toți se interesează de datorii și află că ele au crescut.
Se anunță nori negri în Ștefan cel Mare, iar mie îmi este teamă că Dinamo va lua drumul Astrei Giurgiu. În plus, copiii ăia care s-au retras sunt supărați și de faptul că ei nu pot să facă fotbal pe câteva sute de lei salariu. Au auzit că unii care au venit acum la Dinamo câștigă și de la 2.500 de euro în sus”, a spus Constantin Anghelache.
Citește și:

Cum se descurcă Dinamo în liga secundă

Dinamo București traversează o formă slabă inclusiv în Liga a doua și deși are pretenții de promovare sau cel puțin de play-off, clubul e mai aproape de retrogradare decât de un loc fruntaș.
"Câinii" sunt pe locul 16 din 20, cu doar 6 puncte acumulate în 7 etape, având un bilanț de două victorii și 5 înfrângeri. A reușit să debuteze cu un succes la limită, 1-0 cu nou-promovata Progresul Spartac, iar cel de-al doilea meci câștigat a fost tot cu 1-0 în fața Concordiei Chiajna, la începutul lunii septembrie.
Cu golaveraj negativ, 7 cu 12, Dinamo urmează să joace în campionat contra locului secund din clasament, Unirea Slobozia, însă va evolua mâine în cadrul Cupei României contra ACS Viitorul Tg. Jiu.
Viitorul pare cu adevărat sumbru pentru Dinamo, pentru că dacă nu vor primi sprijin financiar, riscă să le plece din nou jucătorii și să retrogradeze în Liga a 3-a, o umilință mult prea mare pe care fanii ar trebui să o suporte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo