Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marius Lăcătuș, ironii la adresa lui Dinamo înainte de derby-ul cu CSA Steaua! Răspunsul peluzei "câinilor"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/09/2022 la 19:33 GMT+3

Dinamo – Steaua a început deja la nivelul declarațiilor. Marius Lăcătuș i-a ironizat pe rivalii din Ștefan cel Mare, însă PCH a avut un răspuns pe măsură. Derby-ul se joacă vineri, de la ora 21:30, pe Arena Națională.

Marius Lăcătuș

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Orgoliile au ieșit la suprafață înainte de derby-ul din Liga a 2-a, dintre Dinamo și Steaua. "Câinii", care sunt gazde, au decis organizarea meciului pe Arena Națională, mizând că vor avea alături un număr impresionant de suporteri.
Marius Lăcătuș a ținut să îi înțepe pe rivali cu declarațiile sale. Fostul idol din Ghencea s-a lăudat că roș-albaștrii sunt mult peste echipa rivală și nu vor putea fi egalați vreodată.
"Practic, pe vremea mea, în meciurile cu Dinamo se decidea lupta la titlu. Conta foarte mult forma de moment în meciul direct, pentru că valorile erau apropiate. Îmi amintesc cu mare drag de primele mele derby-uri cu Dinamo. Când i-am învins cu 3-0 și am marcat printr-un lob.
Ei veneau după victoriile cu Hamburg, noi eram în reconstrucție și voiam să egalăm măcar performanțele lor sau ale celor de la Craiova. Uite că i-am depășit și nu ne va mai egala nimeni vreodată. Ambițiile erau mari pe teren, dar ne respectam foarte mult după meci, pentru că ne întâlneam apoi și la echipa națională", a declarat Marius Lăcătuș, citat de AS.ro.
Citește și:

Suporterii lui Dinamo se pregătesc de spectacol

Suporterii dinamoviști sunt gata să vină în număr cât mai mare pe Arena Națională, unde speră la o victorie în fața marei rivale. În mesajul postat pe pagina de Facebook a fanilor, aceștia acuză meciul se joacă pe banii lor, iar adversara de vineri profită și ea de finanțele "câinilor".
Meciul a început așadar, cel puțin la nivel declarativ, iar cele două echipe se vor întâlni vineri seara într-o atmosferă specială.
"E entuziasm mare săptămâna aceasta în mințile noastre, ale tuturor. Cu toții așteptăm ziua de vineri, să cântăm, să batem din palme și să sărim, acum mai mult ca oricând. E firesc să fie așa. În mocirla Ligii a 2-a, printre meciuri jucate la matineu sau în afara Bucureștiului, e poate cea mai mare bucurie a noastră, reîntâlnirea cu fețe (cu t sau cu ț, același lucru) destul de cunoscute.
Ne-a fost dor, recunoaștem. Dar să nu uităm, de fapt, de ce venim. Și, mai important decât atât, să nu uităm că motivul e același, indiferent că în peluza opusă se află o mie de oameni care s-au pregătit cu zilele pentru acest meci, indiferent că sunt doi săteni, localnici care și-au început aventura bahică la primul cântat al cocoșului.
Dinamo este aceeași, indiferent că joacă cu Unirea Dej ori cu Concordia Chiajna sau cu Rapid ori echipa armatei. Cum, la fel, Dinamo este aceeași, indiferent că joacă în Liga 1, indiferent că joacă în Liga 2. În mintea noastră, a tuturor, trebuie să fie Dinamo pe primul plan, iar noi trebuie să punem preț pe cei pe care-i avem în spatele nostru, nu pe cei din față.
Dacă mintea-ți stă la meciul de vineri, adu-ți aminte că atunci joacă Dinamo și că așa ar trebui să trăiești fiecare meci. Câine, nu uita niciodată că bucuriile tinereții ți le-a adus D-ul roșu ce apare scris în sufletul fiecăruia dintre noi și că tu, spre deosebire de militarii fără grade, ai luptat cu toate puterile pentru a-ți ține echipa în viață, uneori fără arme, doar cu dragostea dusă la limitele absurdului.
Faptul că vineri are loc meciul la care te gândești, se datorează faptului că tu nu ai renunțat, în timp ce alții au ales surogatul plătit de stat. Da, vineri va fi un meci între noi, pe banii noștri, și ei, tot pe banii noștri", au notat suporterii dinamoviști.
Partida de vineri le găsește pe cele două rivale la o diferență de 5 locuri în clasamentul din Liga 2. CSA Steaua ocupă locul 7, cu 10 puncte, iar Dinamo e pe 12, cu doar 6 puncte strânse.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo