Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oțelul Galați a sărbătorit pe gazon promovarea în SuperLigă! Suporterii au invadat terenul

Dani Morar

Actualizat 21/05/2023 la 15:34 GMT+3

Oțelul Galați a obținut promovarea directă în SuperLiga României, după victoria cu 1-0 în fața Unirii Dej. Dinamo, cea care era contracandidata moldovenilor, a fost învinsă la scor de Poli Iași și va juca la baraj cu FC Argeș.

Oțelul Galați a sărbătorit promovarea. Foto: GSP

Credit imagine: Eurosport

Oțelul Galați este a doua echipă direct promovată în SuperLiga României, după ce Poli Iași reușise această performanță în urmă cu câteva etape.
Echipa antrenată de Dorinel Munteanu s-a impus pe teren propriu, scor 1-0, în fața celor de la Unirea Dej și nu mai depindeau de rezultatul din partida Poli Iași – Dinamo. Chiar și așa, câinii au pierdut la scor, fiind învinși cu 4-1, dar vor merge la baraj, acolo unde o vor întâlni pe FC Argeș.
Oțelul Galați a obținut victoria după un penalty executat de Gorovei, în minutul 71. La finalul partidei, suporterii au intrat pe teren pentru a sărbători alături de jucători și pentru a face o poză cu eroii care au adus promovarea.
picture

Oțelul Galați a sărbătorit promovarea. Foto: GSP

Credit imagine: Eurosport

Oțelul revine în prima ligă după 8 ani. Cea mai mare performanță din istoria clubului a fost reușită în 2011, atunci când Antal, Pena sau Costin aduceau titlul și o calificare în grupele Champions League. Manchester United, Benfica și Basel veneau în România la acea vreme, dar gălățenii nu au reușit să ia vreun punct din acea grupă.
Citește și:

Dinamo va juca la baraj cu FC Argeș, după ce Oțelul a promovat direct

Dinamo București va juca la barajul pentru promovare în SuperLigă, după ce a fost învinsă de Poli iași, scor 1-4. Oțelul Galați a obținut al doilea bilet direct promovabil, în urma victoriei de pe teren propriu cu Unirea Dej, după ce ieșenii reușiseră același lucru în urmă cu câteva etape.
"Câinii" nu au făcut față forței ofensive lui Poli Iași, iar Robert Ion și Musi au marcat câte o dublă. Dujmovic a greșit incredibil la primul gol, însă înfrângerea nu poate fi pusă pe umerii săi ținând cont de scor.
Astfel, în urma rezultatelor de azi, play-off-ul Ligii a 2-a s-a încheiat și cunoaștem cele două formații direct promovate. Poli Iași și Oțelul vor juca în sezonul viitor al SuperLigii, în timp ce Dinamo va juca la baraj cu FC Argeș, iar UTA Arad împotriva Gloriei Buzău.
Echipele direct promovate în SuperLigă:
  • Poli Iași
  • Oțelul Galați
Meciurile de la barajul pentru menținere-promovare în SuperLigă:
  • Dinamo – FC Argeș
  • UTA Arad – Gloria Buzău
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo