Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vasile Dîncu, despre ordinul care ar ajuta Steaua să promoveze în SuperLigă! "Înțeleg că există o anumită frică"

Bianca Dumitru

Actualizat 08/11/2022 la 08:55 GMT+2

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării Naționale, a fost invitatul podcast-ului "Națiunea Stelistă", unde a vorbit despre măsurile prin care a încercat să o readucă pe CSA Steaua în prima ligă a fotbalului din România.

Steaua are un moral bun înaintea derby-ului cu Dinamo. Sursa foto: AS 47

Credit imagine: facebook

La începutul lunii iunie, pe-atunci ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu a spus că va sprijini cu toate forțele procesul de revenire a echipei de fotbal CSA Steaua în SuperLigă.
Acum, invitat în cadrul podcast-ului "Națiunea Stelistă", fostul ministru a vorbit despre motivele pentru care a semnat ordinul conform căruia Steaua s-ar putea asocia cu terțe persoane publice, juridice sau private, pentru a putea obține promovarea în prima ligă din România.
Dîncu a declarat că înțelege teama suporterilor de a nu pierde brand-ul Steaua și a dat exemplele cluburilor Real Madrid și Barcelona, spunând că își dorește ca echipa din Ghencea să fie organizată modern.
"Sunt mai multe motive pentru care am semnat acest ordin. Era vorba despre o strategie. Nu mi se pare normal ca un grup cu așa o tradiție să nu aibă dreptul de a juca în SuperLigă, de a se lupta la campionat.
Am avut în vară o discuție, a fost organizat un Consiliu Ministerial, în cadrul căruia mi s-a prezentat că nu este o soluție ca Steaua să se asocieze cu un privat pentru a putea promova. Compania Romtehnica poate să ia o parte din acțiuni, suporterii pot lua o parte din acțiuni, ca la Real Madrid, ca la Barcelona.
În mod legal, am semnat acest ordin pentru ca acest lucru să se poată întâmpla în viitor. Înțeleg că există o anumită frică, aceea de a nu se pierde brand-ul Steaua.
Steaua poate intra într-o asociere, dar nu poate să vândă niciodată brand-ul Steaua, pentru că este un bun național, un bun imaterial al țării. Vreau să văd clubul Steaua organizat precum unul modern.
Eu am fost cel care, în momentul în care s-a licitat pentru EURO 2020, am pus Stadionul Steaua pe lista stadioanelor ce trebuie reconstruite. Stadionul Steaua este al Armatei, chiar dacă este construit din fonduri publice", a declarat Vasile Dîncu în podcastul "Națiunea Stelistă".
După 13 etape, Steaua este lider în clasamentul din Liga 2, cu 29 de puncte, având un avans de 4 puncte în fața echipelor de pe locurile 2 și 3, Unirea Slobozia și Unirea Dej. Pentru roș-albaștri urmează vineri, de la ora 18:00, duelul cu Concordia Chiajna.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo