FCSB continuă să pună antrenori de formă, după ce în istoria recentă a ales tehnicieni fără CV, care nu au confirmat: Mirel Rădoi, Nicolae Dică, Mihai Teja, Bogdan Andone, Vergil Andronache, Bogdan Vintilă, Toni Petrea. Acum, vicecampioana l-a instalat pe Dinu Todoran, după circul cu Șumudică, dar, înainte ca acesta să fie numit, Dică a fost o variantă pentru conducerea clubului din Berceni.
Secundul lui Rădoi de la națională a confirmat negocierile și a dat de înțeles că, dincolo de faptul că nu crede într-un proiect făcut din lojă, nu putea să îl dezamăgească pe bunul său prieten de la prima reprezentativă.
"Am fost la discuţii, am vorbit în mare, câteva ore, despre situaţia mea, despre ce se vrea. Răspunsul îl ştiţi. Au fost mai multe motive pentru care am ajuns la acest răspuns. Discuţiile pe care le-am avut… Am plecat la un drum cu Mirel", a dezvăluit Mirel Rădoi pentru telekomsport.ro.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

Dică l-a convins pe Rădoi să rămână la naționala României

În urmă cu două luni, Rădoi a fost decis să părăsească naționala, dar Dică a fost cel care l-a convins să rămână. România a început cu dreptul preliminariile Campionatului Mondial din Qatar (2022) cu o victorie cu 2-1 în fața Macedoniei de Nord pe Arena Națională. Cu toate acestea, următoarele două partide au fost un adevărat coșmar. Dacă înfrângerea cu Germania a fost una așteptată, eșecul din Armenia a fost unul usturător și a adus naționala într-o situație neplăcută, cu doar trei puncte după primele trei meciuri.
Chiar dacă România, în afară de Germania, este cea mai bine poziționată în clasamentul FIFA dintre echipele din grupă, tricolorii se află abia pe locul patru în grupă după Armenia, Macedonia de Nord și Germania. Drept urmare, Mirel Rădoi a fost aproape să își dea demisia, selecționerul recunoscând chiar după eșecul cu Armenia că ia serios în considerare acest lucru. Secundul Nicolae Dică a dezvăluit la momentul respectiv cum l-a convins pe selecționer să continue.
"Am un impuls de demisie, îl am de când s-a terminat partida", a declarat Mirel Rădoi.
"Am avut o discuţie cu el în care eu am spus că nu trebuie să plecăm. Argumentele sunt că Mirel a venit cu o nouă gândire, încercăm să jucăm un fotbal ofensiv, să marcăm goluri. Într-adevăr am avut probleme defensive, dar acesta a fost un risc asumat", spunea Dică la momentul respectiv. Drept urmare ar fi fost o mică "trădare" acum să plece, mai ales la un club care are șanse minime să obțină vreo performanță notabilă.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20