Dan Petrescu are oferte din Rusia și Kazakhstan, iar conducerea campioanei e conștientă că s-ar putea ajunge la un "divorț", mai ales că relația dintre antrenor și oficiali nu mai e una foarte bună.
După partida pierdută cu Gaz Metan, "Super Dan" a avut un discurs foarte dur, prin care își anunța plecarea.
"Nici eu nu mai vreau să stau la echipă, că sigur nu avem nicio șansă. După meciul cu Roma, vine pauza și vreau să plec și eu. M-am săturat! Mă duc, gata! Îmi iau la revedere de la toată lumea. Vreau să-mi iau și eu o pauză, că nu mai pot. Să vină altcineva să facă față la tot, nu numai la arbitraj, că nu numai asta e problema. Să vină altcineva și să mă lase pe mine să mă mai odihnesc", a spus Petrescu după partida din weekend.
Romanian Liga I
"Mă voi întoarce cât de curând!" Unde vrea să antreneze Marius Șumudică după despărțirea de CFR Cluj
ACUM O ZI
Ulterior, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Roma, Dan Petrescu și-a nuanțat spusele, semn că discursul său a fost menit să pună presiune pe arbitri. Doar că în ultimele zile a apărut și o altă informație care să întregească tabloul: tehnicianul are oferte foarte tentante, motiv pentru care ar fi ales să își pregătească ieșirea din scenă astfel.
Potrivit Digi Sport, cei din conducerea CFR-ului știu și ei că fostul fundaș dreapta al naționalei e curtat, astfel că nu vor să fie prinși nepregătiți în cazul unei despărțiri. Sursa citată notează că oficialii campioanei l-au contactat pe Adrian Mutu pentru a vedea dacă acesta e dispus să preia gruparea clujeană. "Briliantul" a evitat să dea un răspuns ferm, atâta vreme cât discuția e la nivel de ipoteză, dar prietenia cu oficialii campioanei ar fi un atu pentru plecarea de la naționala de tineret.
Nu este pentru prima oară când clujenii se gândesc la Mutu pentru banca tehnică. Spre finalul campionatului trecut, au existat contacte, în contextul în care Dan Petrescu părea decis să plece dacă nu câștigă titlul. CFR a luat campionatul și "Super Dan" a continuat, în speranța că va duce echipa în grupele Europa League.

Dan Petrescu, oferte din Rusia și Kazakhstan

Potrivit Gazetei Sporturilor, Petrescu a primit în ultima perioadă, prin intermediul impresarilor săi, două oferte foarte bune din punct de vedere financiar. Una din Rusia, alta din Kazakhstan. Românul e conştient că a ajuns la o cotă excelentă, după ce a luat trei titluri cu CFR şi a dus echipa în primăvara europeană, unde a fost eliminat după două remize de viitoarea câştigătoare a trofeului, Sevilla.
Ca atare, "Super Dan" poate obţine maximum de la viitorul contract, doar că situaţia de la CFR îi face imposibilă negocierea cu formaţiile care îl doresc. Tehnicianul mai are contract cu formaţia care domină în ultimii ani Liga 1 până în vara lui 2022. Înţelegerea e una formidabilă pentru un antrenor din România, dar e mult sub ce i se oferă în spaţiul ex-sovietic. Mai mult, contractul cu gruparea din Gruia conține o clauză de reziliere în valoare de două milioane de euro. Pe care, evident, nimeni nu e dispus să o plătească.
Drept urmare, Dan Petrescu încearcă să îşi facă ieşirea din scenă de la CFR, pentru ca apoi să poată beneficia la maximum de cota impresionantă la care a ajuns şi să semneze un contract mult mai bun din punct de vedere financiar.
În Rusia, "Super Dan" a mai antrenat timp de 6 ani: în două rânduri pe Kuban Krasnodar şi o dată pe Dinamo Moscova.
Romanian Liga I
CFR Cluj și-a luat atacant! Cine este fotbalistul transferat după eliminarea din Cupa României
IERI LA 13:39
Liga
Barcelona l-a transferat pe cel mai talentat puști din Turcia! Cine este noua speranță a catalanilor
23/09/2021 LA 16:47