Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adunarea generală a LPF s-a încheiat: ce decizie s-a luat în privința VAR

Vlad Dumitrescu

Actualizat 04/03/2021 la 15:34 GMT+2

Toate cluburile din Liga 1 își doresc implementarea VAR în campionatul românesc, însă nu s-a ajuns la un acord privind finanțarea acestei tehnologii.

Gino Iorgulescu, președintele LPF

Credit imagine: Eurosport

Cum nu se poate ajunge la un acord privind cine și ce va finanța în implementarea VAR, LPF, FRF și deținătorii drepturilor de transmisie se vor întâlni într-o ședință săptămâna viitoare pentru a găsi o soluție.
„A fost o întrunire a LPF, în care am vrut să informăm ce se întâmplă cu sistemul VAR, sunt foarte multe speculații și am vrut să lămurim cu cluburile în ce situație suntem. Am tras concluzia să mai facem un drum la FRF, pentru o întâlnire cu reprezentantul drepturilor TV și cu domnul Burleanu, pentru a debloca această situație”, a declarat președintele LPF, Gino Iorgulescu, la conferința de presă de după Adunarea Generală a Ligii.
”Am propus să existe o conducere în următorul fel: FRF prin domnul Deaconu să conducă coordonarea arbitrilor, iar LPF prin domnul Pongratz, iar apoi prin domnul Avram, să organizeze ceea ce înseamnă partea de tehnologie. În ceea ce privește partea de tehnologie, lucrurile sunt rezolvate.
Nu avem doar 2 mașini VAR, ci 4. Două echipate complet, care pot furniza serviciul VAR, iar alte două care vor fi echipate de îndată ce se va încheia o înțlegere între LPF și FRF”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF.
Au fost voci în spațiul public care au spus că trebuie să plătim noi aceste cheltuieli. Legea este foarte clară, aceste cheltuieli trebuie suportate de FRF

Principalele declarații de la conferința de presă

  • Marius Avram: ”România are în acest moment două stadioane pregătite pentru VAR și două brigăzi de arbitri cu certificare VAR, conduse de Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, astfel că este permis de către FIFA să se desfășoare meciuri cu VAR. Una dintre echipe se poate afla pe teren, iar cealaltă în cabina VAR. Vom vedea cât de repede vom putea avansa, încă nu am primit un răspuns dacă se poate acest lucru”
  • Gino Iorgulescu: „Școlarizarea arbitrilor durează cel puțin 6 luni. Dacă deblocăm situația, peste 6 luni, poate 8, abia atunci vom putea avea VAR. Poate vom putea folosi acele două brigăzi ca să avem VAR, așa cum a spus domnul Avram. Am putea la niște meciuri foarte importante să implementăm această opțiune. Dacă nu, așteptăm și atunci când vom fi gata, intrăm cu toate meciurile”
  • Gino Iorgulescu: Dacă FRF nu va plăti, ar însemna să amânăm implementarea VAR. Eu sper să găsească bani, au luat de la UEFA și FIFA pentru anumite proiecte, poate au rămas niște bani pe care să îi folosească. Poate se împrumută, iau bani în avans, nu știu. Cluburile au spus că nu sunt de acord să plătească, mai puțin 1-2, iar la 1 probabil era vocea Federației acolo. Cluburile și așa se chinuie cu banii pe care îi au”
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo