În iarnă, Legia și Astra au negociat intens trecerea lui Alibec la formația poloneză. Potrivit lui Dariusz Mioduski, unul dintre oficialii clubului, citat de sport.se.pl, lucrurile au fost foarte aproape să se decidă favorabil de atunci, dar Astra nu a vrut să lase niciun euro din cei 1,5 milioane ceruți. Legia l-a luat pe Tomas Pekhart, care a jucat în doar 9 meciuri, nereușind să fie titular decât în 4 dintre ele. Cehul s-a și accidentat, motiv pentru care nu a putut să atingă nivelul dorit de stafful tehnic.
Acum, situația e cu totul alta, giurgiuvenii neavând dreptul să joace în cupele europene și având mari probleme financiare. În plus, lui Alibec îi expiră contractul în vara lui 2021, astfel că dacă nu va fi cedat acum, vârful poate semna din postura de fotbalist intrat în ultimele șase luni cu orice club, din iarnă. Astra l-ar pierde astfel gratis și, în consecință, oficialii formației din play-off sunt mult mai receptivi acum.
Sursa citată notează că reprezentanții Legiei l-au urmărit pe atacant în confruntarea cu FCSB, când a reușit o dublă și un assist, iar evoluția lui Denis a urgentat negocierile. Conform jurnaliștilor polonezi, viitoarea campioană a Poloniei (are 11 puncte avans față de locul secund) a făcut deja o ofertă concretă, la care se adaugă un bonus substanțial pentru Astra. Formația din Liga 1 va primi, pe lângă suma de transfer, și un bonus de 150.000 de euro dacă Alibec va înscrie cel puțin 15 goluri/sezon, pe toată durata contractului cu Legia.
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
"Mi-aş dori ca Alibec să poată pleca, îşi doreşte acest lucru, s-a pregătit bine, chiar îşi doreşte să facă pasul într-un campionat mai puternic, unde să câştige mai bine şi financiar", a declarat Bogdan Andone, de curând, semn că toată lumea de la Giurgiu speră ca Alibec să ajungă la o formație pe calibrul său.
Orice jucător vrea să joace în cupele europene. Voi pleca la vară | Denis Alibec, înainte de reluarea campionatului
Per total, în tricoul formației lui Bogdan Andone, atacantul a reușit să înscrie 57 de goluri și să ofere 37 de pase decisive, în 132 de apariții. De-a lungul carierei, Alibec a mai jucat pentru FCSB, Farul Constanța, Inter, Mechelen, Viitorul și Bologna.
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Fotbal
Cicâldău, assist în victoria lui Galatasaray! Pușcaș a marcat la Pisa. Ce au reușit ceilalți români
02/04/2022 LA 17:45
International friendlies
Denis Alibec, dezvăluiri despre cum s-a recuperat în Grecia! Ce spune despre Edi Iordănescu
23/03/2022 LA 12:00