Alexandru Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai au apărut în fotografiile postate de o clinică privată în septembrie, în timp ce primeau vitamine intravenos. Problema este că acest tip de tratament este interzis iar agenția antidopping (ANAD) s-a autosesizat, demarând o anchetă. Ioniță a ajuns să dea declarații în fața ANAD și a recunoscut că a folosit metodele interzise, iar Astra riscă acum să fie exclusă in Liga 1.
Cristi Balaj, președintele ANAD (Agenția Națională Anti Doping), a oferit o primă reacție în legătură cu scandalul uriaș de la formația din Giurgiu și a făcut un anunț îngrijorător. Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat, iar Cristi Balaj susține că urmările ar putea fi foarte grave și că sportivii români ar putea să nu mai aibă posibilitatea să concureze la competiții sportive, la fel cum au pățit sportivii ruși.

Care este poziția oficială a ANAD în scandalul de dopaj de la Astra

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
"Confirm că există pe rol această speță. Au apărut anumite informații în spațiul public, ulterior ele au fost audiate conform procedurilor. Trebuie să spunem că ANAD este în continuare monitorizată de forurile superioare. Avocatul a avut o comunicare cu membrii comisiei, la primul termen a cerut amânare, la al doilea la fel, iar la al treilea a fost invitat online și nu a participat.
Eu am o comunicare buna cu el, avem ușa deschisă pentru toți cei care vin să obțină informații. Toți sportivii care doresc să colaboreze primesc sprijin din partea agenției în conformitate cu codul. Sancțiunile, în momentul în care sunt acordate, sunt monitorizate de WADA și ei pot să facă apel. Ei nu fac asta decât când au argumente clare. Codul spune clar că atunci cand un sportiv utilizeză o metoda interzisă, legea este foarte clară și este important să o respectăm.
În momentul în care suntem bănuiți că protejăm pe cineva, repercusiunie ar fi foarte grave. Am putea să nu mai avem dreptul ca sportivii noștri să reprezinte țara la competițiile internaționale, așa cum s-a întâmplat cu Rusia", a spus Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti Doping, la PRO X.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11