Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Talpan, după ce AMFB nu a ținut cont de cererea CSA Steaua

Cristian Mihală

Publicat 01/06/2020 la 19:39 GMT+3

Cererea trimisă de CSA Steaua către Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) a fost respinsă, iar Florin Talpan a luat o poziție fermă. Juristul roș-albaștrilor a explicat de ce, în opinia sa, decizia AMFB e una greșită.

Florin Talpan, juristul CSA Steaua

Credit imagine: Eurosport

În ultima perioadă, între Talpan și Marian Lumânare, președintele AMFB, s-a purtat un dialog încins, ca urmare a faptului că, potrivit juristului militarilor, play-off-ul ar expune prea mult jucătorii.
Talpan voia ca Steaua să fie declarată câştigătoarea seriei, urmând a fi programată de FRF direct la baraj, însă AMFB a venit astăzi cu verdictul final: se va juca play-off-ul, pentru ca abia apoi să se dispute barajul de promovare. Decizia a fost, cum era de așteptat, comentată imediat de Florin Talpan.
"Aștept și eu să văd cum este respectată legea, respectiv disțantarea socială pe timpul jocului din playoff-ul organizat de AMFB! Pentru că atât s-a pus accent la tv, la serviciu, de către Președinte, de către toate organizațiile de sănătate și nu numai, pe cei doi metri distanțare dacă nu faci parte din aceeași familie, încât eu, curios din fire, vreau să văd distanțarea!
Am văzut cu toții fotografia în spațiul media de la o ședință de guvern a unor politicieni, care au fost amendați doar pentru că au stat alături la o masă rotundă! Nu s-au atins, nu au faultat, nu s-au împins! Doar au lucrat la o masă rotundă! Dar au fost amendați!
Și atunci, în plin joc de fotbal, mă întreb cine va fi amendat pentru nedistanțarea socială, pentru atingere, fault, etc? AMFB-ul sau jucătorii? Pentru că eu vreau și aștept ca cei care s-au sesizat pentru politicienii care erau în ședința și lucrau pentru noi, și măcar își făceau treaba, să se sesizeze și acum împotriva celor care se joacă cu respectarea legii!", a spus Florin Talpan, potrivit Sport.ro.

De ce voia Talpan ca Steaua să meargă direct la baraj

Steaua este lider detaşat în Liga a 4-a, cu 18 victorii din 18 meciuri şi, mai mult ca sigur în acest an nu va avea probleme să ajungă în play-off. În aceste condiţii, Talpan nu vede de ce s-ar mai ţine acesta, în condiţiile în care pandemia de coronavirus poate crea atât de mari probleme. Totuşi, ce omite juristul CSA este că în alte serii situaţia nu e atât de clară, iar o hotărâre de acest gen ar nedreptăţi multe formaţii care speră la baraj.
În ultimii doi ani, Steaua a ratat de fiecare dată barajul, terminând pe doi play-off-ul. În 2018, militarii au fost depăşiţi de Rapid, iar anul trecut, Carmen a fost cea care a oprit visul de promovare în Liga a 3-a.
You Say We Play
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo