UPDATE: Arlauskis este, de azi, noul jucător al campioanei CFR Cluj. Părţile negociau de mult timp, duminica trecută goalkeeperul lituanian sosind în Ardeal pentru a pune la punct ultimele detalii ale mutării. În cele din urmă s-a ajuns la un numitor comun şi va reprezenta un punct de sprijin pentru echipa lui Edi Iordănescu.
"Clubul CFR 1907 Cluj și portarul lituanian Giedrius Arlauskis au ajuns la un acord privind semnarea unui nou contract.
Sosit în Gruia în august 2017, Arla a câștigat trei titluri consecutive de campion (2017-18, 2018-19, 2019-20), respectiv o Supercupă a României (2018) în cele trei sezoane remarcabile petrecute în tricoul vișiniu.
Romanian Liga I
Craiova, Bai(a)ram la Arad, cu UTA. Gazdele au jucat o repriză în 10, după eliminarea lui Anton
23/10/2022 LA 17:09
Giedrius Arlauskis revine astfel la clubul cu care a bifat performanțe deosebite inclusiv în cupele europene. Îi dorim mult succes în noua aventură la echipa noastră!", anunță CFR.
Ştirea iniţială
Arlauskis a plecat de la CFR Cluj în vară, după 3 sezoane excepționale reușite alături de formația ardeleană. Goalkeeper-ul lituanian a ajuns liber de contract la Al Shabab, liderul la zi din campionatul Arabiei Saudite.

Arlauskis, aventură ratată în Arabia Saudită. Revine la CFR

"Arla" a bifat 9 apariții la gruparea saudită, iar în urmă cu două săpătămâni a fost pus pe liber. Motivul? În campionatul Arabiei Saudite există o regulă care obligă echipele să aibă un număr de maximum 7 jucători străini. Al Shabab l-a transferat recent pe Odion Ighalo, fost atacant la Manchester United, iar oficialii clubului au fost nevoiți să "sacrifice" un fotbalist străin aflat deja în lot. În cele din urmă, "ghinionistul" a fost Arlauskis.
Arlauskis jucase ultima oară la Al Shabab în luna decembrie și se obișnuise deja cu statutul de portar de rezervă. Astfel, conducătorilor saudiți le-a fost ușor să aleagă un jucător la care să renunțe pentru a-i face loc lui Ighalo, fotbalist cumpărat în schimbul a 2,5 milioane de euro.
Rămas liber de contract, Arla a sosit la Cluj duminică, iar în ultimele două zile a negociat viitorul contract. Părțile aproape că s-au înțeles, lipsind doar semnăturile de pe contract. Marius Bilașco a confirmat că lituanianul va fi noul jucător al lui Edi Iordănescu, în Gruia.
"Va veni sigur! Foarte multe detalii nu știu, nu am discutat eu cu el, ci președintele clubului, Marian Copilu.
Strategia noastră este să avem un lot echilibrat, numeric și valoric. Am încercat mereu să găsim fotbaliști care să acopere toate posturile. Aceasta a fost cheia succesului nostru, datorită căreia am câștigat 3 titluri la rând. Ne-am deosebit în acest mod de problemele clublui din trecut, când CFR termina în afara primelor 5 locuri după ce reușea să câștige campionatul.
E posibil să mai apară surprize pe piața transferurilor în ceea ce ne privește. Sunt șanse mici, dar în fotbal se poate întâmpla orice", a declarat Marius Bilașco, directorul departamentului de scouting al lui CFR, pentru Gazetă.
Arlauskis este un personaj extrem de iubit în Gruia. Alături de CFR, lituanianul a cucerit 3 titluri de campion al României.
Romanian Liga I
Giedrius Arlauskis a revenit în Superliga! Lituanianul a ajuns la un acord cu Universitatea Craiova
03/09/2022 LA 13:29
Romanian Liga I
2 campioni într-o zi! Petrolul a pierdut în prima etapă, dar își face echipă de play-off
19/07/2022 LA 07:42