Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arlauskis îi spune "adio" lui CFR înainte de finalul sezonului. Merge la noua echipă pe 1 iulie

Cristian Mihală

Actualizat 04/08/2020 la 21:11 GMT+3

Campioana României, CFR Cluj, se desparte de unul dintre jucătorii esențiali din ultimele sezoane. Giedrius Arlauskis nu va termina sezonul în tricoul ardelenilor, urmând a se prezenta la noua echipă, Al Shabab (Arabia Saudită) pe 1 iulie.

Arlauskis a apărat excelent în perioada petrecută în România

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de 32 de ani, Arlauskis va pleca din Gruia atunci când contractul îi va expira cu campioana României. Portarul din Lituania a semnat deja cu un club din zona Golfului şi va avea parte de un salariu uriaș pe finalul carierei. În ciuda încercărilor repetate de a-l păstra la CFR, oficialii clujeni nu au putut să-l oprească pe Arlauskis.
Dan Petrescu spera să se poată baza pe goalkeeper până la finalul sezonului, dar Digi Sport a aflat că sportivul baltic va pleca săptămâna viitoare din Ardeal cu destinația Arabia Saudită. Asta pentru că formația din Golf i-a oferit un contract valabil de la 1 iulie și nu concepe să nu îl aibă la startul pregătirilor.
Pentru CFR Cluj, plecarea lui Arlauskis reprezintă o lovitură uriașă, asta pentru că nu va reuși să încaseze niciun ban de pe urma portarului lituanian, care e cotat la 1.6 milioane de euro, conform Transfermarkt.de.

Arlauskis a fost și pe lista lui Beșiktaș, Fener sau Legia

Arlauskis a semnat deja cu fosta echipă a lui Marius Șumudică, Al Shabab. Clubul din Arabia Saudită l-a anunțat deja pe titlularul din poartă, Farouk Ben Mustapha, că nu i se va mai prelungi contractul, astfel că Giedrius are postul de titular garantat.
De notat că Arlauskis ar fi putut totuși să rămână în Europa, în campionatul turc sau ceh, însă ofertele au venit prea târziu. De lituanian s-au interesat echipe ca Beșiktaș, Fenerbahce sau Legia Varșovia, dar propunerile de transfer au sosit când "Arla" semnase deja cu Al Shabab. Din punct de vedere sportiv, lituanianul are motive să fie puțin supărat, din acest punct de vedere, dar financiar oferta arabilor a fost de departe cea mai bună.
Giedrius Arlauskis va mai adăuga o echipă la portofoliu, după ce fotbalistul a mai jucat pentru: Dziugas, Siauliai, Unirea Urziceni, Rubin Kazan, FCSB, Watford, Espanyol şi CFR Cluj. El a cucerit cu echipa din Gruia două titluri, în 2018 şi 2019. 38 de meciuri a jucat portarul lituanian pentru CFR Cluj în acest sezon, fiind numărul unu în poartă. 21 de partide dintre acestea au fost în Liga 1, 8 în preliminariile Champions League, 8 în Europa League şi una în Supercupa României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo