articol de Romeo Ene
Mutarea s-a realizat pe ascuns, iar ulterior s-a ajuns la un scandal foarte mare din cauza faptului că cele două echipe se aflau în luptă directă pentru câştigarea campionatului. Portarul a fost exclus din lotul bucureştenilor, iar din vară a ajuns în Gruia.
Clujenii au vrut astfel să-şi întărească postul de portar, acolo unde Arlauskis îşi anunţase plecarea la finalul sezonului, iar Bălgrădean era portarul pe care urma să se bazeze trupa din Gruia în acest sezon. Portarul lituanian a plecat în Arabia Saudită, iar Bălgrădean a devenit portarul numărul 1 al campioanei României. A evoluat constant în meciurile de campionat şi Europa League şi a reuşit să închidă poarta clujenilor. Drept dovadă, aceştia aveau cea mai bună apărare din Liga 1 înainte de meciul cu FCSB.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

BĂLGRĂDEAN ERA PE VAL ÎN ACEST SEZON

Fostul portar al FCSB-ului şi al lui Dinamo a apărat atât sub comanda lui Dan Petrescu, cât şi după venirea lui Edi Iordănescu, iar nimic nu părea că îl va scoate din poartă. Mai mult decât atât, Tătăruşanu şi Pantilimon, doi portari pe care naţionala României se baza, au decis să se retragă din motive personale. Astfel, portarul clujenilor avea cele mai mari şanse să devină portarul numărul 1 al echipei naţionale.
Ajuns la 33 de ani, portarul care a debutat pentru naţionala României în noiembrie 2011, sub comanda lui Victor Piţurcă, ar fi putut apăra poarta naţionalei în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. 14 meciuri a păstrat poarta intactă în tricoul CFR-ului Bălgrădean.
Totuşi, nu a fost suficient pentru ca românul să rămână principalul portar al clujenilor. În iarnă, Giedrius Arlauskis, fostul goalkeeper al echipei lui Iordănescu din sezonul trecut, a rămas liber de contract din cauza unei reguli din Arabia Saudită care permitea un număr de străini limitat în lot.
Astfel, lituanianul a ajuns la o înţelegere cu conducerea clujenilor şi a revenit în Gruia, acolo unde câştigase 3 titluri de campion şi o Supercupă. În acel moment, campioana avea trei portari experimentaţi în lot: Bălgrădean, Arlauskis şi Sandomierski, iar unul dintre ei urma să fie tras pe linie moartă, iar din vară să plece. Cei mai mulţi se aşteptau ca polonezul să fie îndepărtat, însă situaţia nu a stat aşa.

CUM A PIERDUT BĂLGRĂDEAN ECHIPA LA CFR

Venirea lui Arlaukis a echivalat cu o curiozitate pe care o aveau mulţi oameni din fotbal, cine va apăra poarta echipei care ocupă locul 2 în acest moment? Nu a durat mult, Bălgrădean s-a accidentat, aşa cum au precizat clujenii, iar polonezul Sandomierski a apărat în meciul cu Iaşi, încheiat cu scorul de 4-0. Nu a fost o accidentare gravă, iar ''Pufi'' era aşteptat să revină la derby-ul cu FCSB de etapa trecută, încheiat cu victoria bucureştenilor, scor 3-0.
Bălgrădean nu fost nici măcar în lot, iar Edi Iordănescu, antrenorul echipei, a precizat că portarul nu s-a refăcut complet după accidentare. Arlauskis a revenit cu ghinion în poarta campioanei, fiind eliminat încă din minutul 41. Totuşi, se pare că românul era apt de joc, însă antrenorul CFR-ului a decis să nu facă parte din lot pentru meciul de pe Arena Naţională.
''Mi-am dat seama imediat de ce au câștigat trei titluri consecutive. Și sper ca și eu să pun umărul la noile trofee. Dacă nu s-a putut să iau titlul cu Steaua, atunci o să o fac cu CFR, să iau al patrulea, de ce nu al cincilea la rând din vitrina CFR-ului. Două la rând”, spunea Bălgrădean recent. El va mai apăra doar în cazul unor probleme majore de lot, care să ducă la absența primilor doi goalkeeperi, Giedrius Arlauskis și Grzegorz Sandomierski.
"Nu vreau să fac aprecieri individuale. Bălgradean n-ar fi fost scos din poartă dacă nu era accidentat. O săptămână nu s-a antrenat. Nu am vrut să-l expun din nou. Am încercat să găsim soluţie pentru tot. Nu voi accepta să mi se impună jucători. Bălgradean a fost soluţia numărul 1 pentru mine, a apărat şi când a greşit. Dacă nu se accidenta, ar fi început şi în meciul cu Iasi.'', spunea Iordănescu la finalul meciului cu FCSB.
''Dacă făcea un meci bun cu Iaşi (Sandomierski), probabil începea şi azi. Am analizat şi posibilitatea să începem cu Sandomierski. Arlauskis a avut intervenţii bune până la eliminare, să nu ducem discuţia în direcţia asta"

BĂLGRĂDEAN, OUT DE LA NAŢIONALĂ

Mirel Rădoi a decis să nu îl mai convoace deloc pe Cristi Bălgrădean, în ciuda absențelor importante pe acest post de la națională. Mirel Rădoi i-a convocat inițial pe Florin Niță, Ionuț Radu și David Lazar pentru meciurile naționalei din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. O absență notabilă este Cristi Bălgrădean. Acesta nici nu va mai face parte din lotul României, cel puțin câtă vreme Mirel Rădoi este selecționer.
Conform informațiilor Gazetei Sporturilor, Rădoi și secundul său Dică au decis împreună să nu îl mai convoace niciodată pe Bălgrădean la națională pentru că acesta nu ia în serios antrenamentele.
Astfel, după un sezon în care părea că va fi numărul 1 în poarta campioanei şi a naţionalei, Bălgrădean ar putea să se vadă nevoit să stea pe bară până la finalul sezonului, atunci când probabil îşi va căuta un nou angajament, în cazul în care nu va mai fi folosit de Iordănescu. 2022 este anul în care contractul lui Bălgrădean cu CFR se încheie.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11