În timpul meciului câștigat în septembrie de formația pregătită de Victor Pițurcă, fundașul stânga al oltenilor i-a adresat cuvinte cu tentă rasistă adversarului său, Bradley de Nooijer. CNCD a penalizat și clubul Universitatea Craiova cu aceeași sumă de 10.000 de lei pentru incidentul petrecut pe stadionul "Iob Oblemenco".

Toate cazurile de rasism din Liga 1 vor fi sancționate

Conform Agerpres, secretarul de stat Cristian Jura a anunțat că, de acum înainte, țara noastră va respecta standardele internaționale în lupta împotriva rasismului și discriminării:
Romanian Liga I
Veste importantă pentru CSU Craiova! Căpitanul echipei s-a recuperat și e apt de joc
15/07/2021 LA 14:41
Nicuşor Bancu a fost sancţionat cu 10.000 lei pentru declaraţii rasiste, iar clubul Universitatea Craiova tot cu 10.000 pentru atitudinea pasivă în acest caz. De asemenea, Comisia Centrală a Arbitrilor a fost avertizată să sancţioneze regulamentar de acum înainte cazurile de rasism. România se aliniază la standardele internaţionale în ceea ce priveşte lupta împotriva rasismului şi discriminării, practic aplicăm politica de zero toleranţă la orice act rasist. Din păcate, clubul din Craiova nu a trimis nici măcar un punct de vedere la acest caz şi nici nu s-a delimitat de astfel de afirmaţii, a afirmat Jura.
https://i.eurosport.com/2019/11/27/2725371.jpg
Sursă: facebook.com/UCVOficial/
La finalul confruntării Universitatea Craiova - Viitorul Constanţa, antrenorul secund al echipei constănţene, Cătălin Anghel, a afirmat că Nicuşor Bancu l-a înjurat pe jucătorul de culoare olandez Bradley de Nooijer, faţă de care a avut şi remarci rasiste.
Fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, nu a negat în niciun moment incidentul. Fundașul oltenilor susține că nu-şi aduce aminte dacă i-a adresat sau nu acele cuvinte lui De Nooijer.
Romanian Liga I
Scandal de rasism la Craiova - Viitorul. Bancu, acuzat că a înjurat un adversar. Ce spune Pițurcă
07/10/2019 LA 10:17
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM O ORĂ